Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Απορρίφθηκε η άρση ασυλίας του Ν. Φίλη για τον Κατσίφα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απορρίφθηκε η άρση ασυλίας του Ν. Φίλη για τον Κατσίφα

Αρνητική ήταν η Βουλή στην απαίτηση της οικογένειας Κατσίφα να δικαστεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Η Ολομέλεια απέρριψε χθες το αίτημα με 124 ψήφους, έναντι 9 υπέρ και 10 «παρών».

Ο Ν. Φίλης κατηγορήθηκε από την οικογένεια του Κατσίφα για δηλώσεις που είχε κάνει μετά τη δολοφονία του ομογενούς. Σε παρέμβασή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι την περίοδο των "γνωστών, τραγικών γεγονότων στην Αλβανία και της εκτέλεσης του Κ. Κατσίφα" είχε μιλήσει "με σεβασμό στον άδικα χαμένο ομογενή", τον πόνο της οικογένειάς του και με "πλήρη και σαφή οριοθέτηση με τις πρακτικές τού κατ' επαγγέλματος βορειοηπειρωτικού αλυτρωτισμού". Ακόμη επισήμανε ότι αυτού του είδους οι υποθέσεις αποτελούν μια "κλασική περίπτωση" υποθέσεων που εμπίπτουν στην προστασία που προσφέρει το σύνταγμα στους βουλευτές ώστε να διατυπώνουν ελεύθερα τις πολιτικές τους απόψεις.

"Όχι" για Φωκά και Φορτσάκη

Η  Ολομέλεια δεν ήρε την ασυλία του βουλευτή (της Ένωσης Κεντρώων τότε, αλλά σήμερα των ΑΝ.ΕΛΛ.) Αριστείδη Φωκά για απαξιωτικές αναφορές του για τη Βουλή σε συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ. Η απόφαση ελήφθη με 133 κατά, έναντι 7 υπέρ και 3 «παρών». Επίσης, η Βουλή απέρριψε (με 134 κατά, 7 υπέρ, 2 «παρών») το αίτημα άρσης ασυλίας βουλευτή της Ν.Δ. Θόδωρου Φορτσάκη που αφορούσε την υπόθεση χορήγησης υπερωριών όταν ήταν πρύτανης του ΕΚΠΑ. Ο Θ. Φορτσάκης επισήμανε ότι όλες οι προηγούμενες πρυτανικές διοικήσεις και όλοι οι πανεπιστημιακοί υπάλληλοι έχουν αθωωθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αντιπρόεδρος ο Γ. Μαυρωτάς

Ο Γιώργος Μαυρωτάς εξελέγη χθες στη θέση του 7ου αντιπροέδρου της Βουλής η οποία ανήκει στο Ποτάμι μετά την ανασύσταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του. Στην ψηφοφορία ο Γ. Μαυρωτάς έλαβε 133 ψήφους σε σύνολο 135 παριστάμενων βουλευτών, ενώ υπήρξαν και 2 «παρών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL