Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
"Δώστε μου μια ευκαιρία και την επομένη με κρίνετε πιο αυστηρά"! - Από την εξοντωτική νίκη πέρασε στο "πρώτο ημίχρονο" με 2-0, αλλά παράλληλα ζητάει παραίτηση Τσίπρα * Τον πήχη στο 28,85% και στη σκέτη πρωτιά έβαλε ο Τ. Θεοδωρικάκος / Κατενάτσιο Μητσοτάκη ενόψει ευρωεκλογών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Δώστε μου μια ευκαιρία και την επομένη με κρίνετε πιο αυστηρά"! - Από την εξοντωτική νίκη πέρασε στο "πρώτο ημίχρονο" με 2-0, αλλά παράλληλα ζητάει παραίτηση Τσίπρα * Τον πήχη στο 28,85% και στη σκέτη πρωτιά έβαλε ο Τ. Θεοδωρικάκος / Κατενάτσιο Μητσοτάκη ενόψει ευρωεκλογών

Αμυντικογενή... τακτική ενόψει των ευρωεκλογών εφαρμόζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς εκτίμησε ότι "αποτελούν το πρώτο ημίχρονο και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε". Ο πρόεδρος της Ν.Δ. (Sport 24) δήλωσε ότι "η μπάλα πρέπει να είναι χαμηλά, όσο και αν κερδίσουμε" μιλώντας για "καθαρή νίκη με σκορ 2-0 ενόψει της ρεβάνς των εθνικών εκλογών". Παρ’ όλα αυτά σημείωσε ότι “δεν θα πω ποσοστό”  και σε αντιφατικούς τόνους επέμεινε στην "παραίτηση Τσίπρα μετά την ήττα του στις ευρωκλογές".

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεδίωξε εκ νέου να μετριάσει τις εντυπώσεις από τις θέσεις του για την επταήμερη εργασία και τη Δημόσια Υγεία επαναλαμβάνοντας ότι “είναι απαράδεκτο να βάζει κανείς στο στόμα σου λόγια που δεν είπες". Κάλεσε δε τον κόσμο “που μας ακούει σήμερα και είναι λίγο απολιτίκ” να “συμμετέχει στις εκλογές, καθώς έχω ξεκαθάρο σχέδιο για τη χώρα και είμαι συνεπής σε αυτά που έχω πει".

"Να έρθω πρώτα στα πράγματα..."

Ενδεικτική της ανησυχίας της Πειραιώς είναι η έκκληση που απηύθυνε ο κ. Μητσοτάκης προς τους “καχύποπτους πολίτες” λέγοντας “δώστε μου μία ευκαιρία και την επόμενη φορά να με κρίνετε πιο αυστηρά, αλλά αφού έχω έρθει στα πράγματα, όχι πριν”! Ο πρόεδρος της Ν.Δ., κλείνοντας το μάτι προς τους ψηφοφόρους της Ηπείρου, πρόσθεσε ότι: “Κάνε την αναδιάρθρωση κοιτάζοντας μπροστά. Και εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί μειώνουμε τον αριθμό των ομάδων. Εγώ δεν καταλαβαίνω την αναδιάρθρωση εκ των υστέρων. Δηλαδή δίκιο έχουν στα Γιάννενα και φωνάζουν (σ.σ. υποβιβάστηκαν)”.

Πήχης πάνω από 28,55%...

Συν τοις άλλοις ο Τάκης Θεοδωρικάκος όρισε ως στόχο “μια ξεκάθαρη νίκη της Ν.Δ. με ενίσχυση των δυνάμεών της σε σχέση με τα αποτελέσματα των τελευταίων εθνικών εκλογών”. Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. είχε καταγράψει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ποσοστό 28,55%. Ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού της Ν.Δ. περιορίστηκε να σημειώσει ότι θέλουμε όσο γίνεται καλύτερο αποτέλεσμα για τη Ν.Δ. Το πρώτο κόμμα είναι πρώτο και το δεύτερο κόμμα δεύτερο”. Υπενθυμίζεται πως η Πειραιώς είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά της λόγω της δήλωσης του Μάκη Βορίδη ότι “το δημοψήφισμα (σ.σ.: ευρωεκλογές) ή το χάνεις ή το κερδίζεις με μία ψήφο”, καθώς “μπορεί να ερμηνευτεί ότι χαμηλώνουμε τον πήχη”...

Τέλος, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι ο αρθρογράφος της εφημερίδας “Τα Νέα” Γιάννης Πρετεντέρης εκτίμησε χθες πως “αν η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές, τότε έχουμε δύο δρόμους. “Με μία διαφορά πάνω από 4,5 μονάδες η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα” και “με μία διαφορά κάτων των 3 μονάδων θα έχει πρόβλημα η Ν.Δ.”.

Εκχώρηση αθλητικών υποδομών σε ιδιώτες

Την εκχώρηση και των αθλητικών υποδομών στα ιδιωτικά συμφέροντα προκρίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε “να πάψουν να είναι αραχνιασμένες”. Σημείωσε ότι “θα πρέπει να μπουν ιδιώτες, χορηγοί να ξαναφτιάξουν τις εγκαταστάσεις. Γιατί για μένα αυτό θα ήταν το κίνητρο. Δίνεις τη δυνατότητα δωρεάν σε πολλά νέα παιδιά να μπορούν να ασχοληθούν με ένα άθλημα; Αν το κάνεις αυτό, εγώ είμαι διατεθειμένος να σου δώσω τις εγκαταστάσεις και ενδεχομένως να ζητήσω και λιγότερα χρήματα. Αρκεί να επενδύσεις στη δωρεάν άθληση των νέων παιδιών. Κάνε εσύ τις ακαδημίες και εγώ είμαι διατεθειμένος να συζητήσω μια μακροχρόνια παραχώρηση των εγκαταστάσεων του τένις, ώστε να γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο ένα τενιστικό κέντρο, όπως θα έπρεπε να έχει η χώρα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL