Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Ηχηρό “όχι” του Βέμπερ στον ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό και στην ευρωπαϊκή ασφάλεια ανέργων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηχηρό “όχι” του Βέμπερ στον ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό και στην ευρωπαϊκή ασφάλεια ανέργων

Τις… διαθέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την αγορά εργασίας αποκάλυψε ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, καθώς σημείωσε ότι “oι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα, τη Μάλτα ή τη Ρουμανία δεν στρέφονται προς εμένα ζητώντας έναν πανευρωπαϊκό κατώτατο μισθό ή μια ευρωπαϊκή ασφάλεια ανέργων”! Ο Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής θεωρεί ότι (“Δίκτυο των Συντακτών της Γερμανίας”) “κοινωνικό είναι μόνο ό,τι δημιουργεί θέσεις εργασίας”!

Η τοποθέτηση του Μανφρεντ Βέμπερ πραγματοποιείται λίγα 24ωρα μετά τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι “όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους μέσω επιχειρησιακής σύμβασης για να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές και με αυξημένα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και το κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται πως ο -“φιλέλληνας” σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ.- υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν στο πλαίσιο πρόσφατης τηλεμαχίας με τον με τον Ολλανδό επικεφαλής της λίστας των Σοσιαλιστών Φρανς Τίμερμανς είχε αποκαλύψει την… αποστροφή του για το Ευρωπαικό Ταμείο Ασφάλισης της ανεργίας, καθώς “κάθε κράτος-μέλος πρέπει να αναλαμβάνει μόνο του την ευθύνη της οικονομικής πολιτικής του και των συνεπειών της. Ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας θα σήμαινε ότι εάν ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα λάβει πολλές αποφάσεις και με αυτές αυξηθεί η ανεργία, μπορεί να πάει στους γείτονές του και να ζητήσει να αναλάβουν το κόστος».

Σημειώνεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς έχει ήδη υποβάλει σχέδιο για την ευρωπαϊκή ασφάλιση έναντι της ανεργίας. Σύμφωνα με αυτό, τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να υιοθετήσουν τη δημιουργία ενός ταμείου σταθεροποίησης για την ανεργία στο οποίο θα συμβάλουν ανάλογα με το ΑΕΠ τους. Τα εθνικά συστήματα ασφάλισης έναντι της ανεργίας θα μπορούν να δανείζονται από το ταμείο αυτό όταν μια χώρα πληγεί από οικονομική κρίση. Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν -και προερχόμενος από το ΕΛΚ- Ζαν Κλοντ Γιουνκερ έχει ταχθεί απερίφραστα υπέρ του σχεδίου...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL