Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρ. Βερναρδάκης: Θα μείνει ο Μητσοτάκης τη Δευτέρα αν δεν έχει ικανοποιητικό αποτέλεσμα;

Eurokinissi

«Θα έχουμε πολύ θετικό αποτέλεσμα, ένα έστω και μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι θα το έχουμε»

Όσος δημοσιονομικός χώρος προκύπτει, όσες δυνατότητες υπάρχουν, θα επιστρέφονται στη κοινωνία και στον κόσμο, επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Οφείλουμε να επιστρέψουμε, πρόσθεσε ο κ. Βερναρδάκης, στη κοινωνία γιατί έχασε πολλά λόγω της σκληρής λιτότητας. Φέραμε και περάσαμε την 13η σύνταξη, να δούμε από εδώ και πέρα τις δυνατότητες για αύξηση της 13ης σύνταξης, όποτε αυτό είναι δυνατόν.

Πρέπει να συζητηθεί και το θέμα των αυξήσεων των μισθών στο Δημόσιο Τομέα, ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης και σημείωσε πως προχωρήσαμε στην αύξηση του κατώτατου και του υποκατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Στην  επόμενη περίοδο, στα επόμενα χρόνια , είπε ο κ. Βερναρδάκης, πρέπει να δούμε επανόρθωση όλων των δικαιωμάτων που αποστερήθηκαν από την κοινωνία, οι μισθοί στο δημόσιο τομέα πρέπει να τεθούν σε επόμενη φάση προς συζήτηση, τώρα δεν έχει ακόμα ωριμάσει αυτή η συζήτηση.

Ο υπουργός Επικρατείας άσκησε κριτική στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «μιλάνε με στερεότυπα, χωρίς να γνωρίζουν τι συμβαίνει, όπως για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τις 7 μέρες εργασίας κ.α» .

Τόνισε ότι στις ευρωεκλογές «θα έχουμε πολύ θετικό αποτέλεσμα, ένα έστω και μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι θα το έχουμε».  Στρατηγική μας, πρόσθεσε, είναι η νίκη στις βουλευτικές εκλογές και εκτίμησε ότι θα είναι πολύ μεγάλη η νίκη.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές επεσήμανε ο υπουργός: «θέτω το ερώτημα, θα μείνει μετά την Δευτέρα ο κ. Μητσοτάκης; Εφόσον θέτει τον πήχη, αν δεν έχει ικανοποιητικό αποτέλεσμα, στο δημοψήφισμα που θέλει να μετατρέψει τις ευρωεκλογές, τι θα κάνει, θα μείνει;»

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις