Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τρεις γυναίκες προτείνει η Βουλή για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Eurokinissi

Το Υπουργικό Συμβούλιο καλείται να επιλέξει μεταξύ Δ. Μπιτζούνη, Ε. Καλού και Δ. Κοκοτίνη

Η Διονυσία Μπιτζούνη, η Ειρήνη Καλού και η Δήμητρα Κοκοτίνη είναι οι τρεις δικαστές που προτείνει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου που αναμένεται να κενωθεί στις 30 Ιουνίου. Την τελική απόφαση για την επόμενη πρόεδρο θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε την ακρόαση από τη Διάσκεψη των Προέδρων των έξι υποψηφίων, η Δ. Μπιτζούνη και η Ε. Καλού έλαβαν από 15 ψήφους, ενώ η Δ. Κοκοτίνη 13 ψήφους. Οι άλλοι υποψήφιοι ήταν η Αγγελική Αλειφεροπούλου, η Αρτεμισία Παναγιώτου κι ο Γιώργος Χοϊμές.

Σήμερα θα γίνει ακρόαση από τη Διάσκεψη των Προέδρων των έξι υποψηφίων για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που επίσης πρόκειται να κενωθεί στις 30 Ιουνίου. Οι έξι υποψήφιοι για τη θέση αυτή είναι η Ε. Καλού, η Δ. Κοκοτίνη κι η Δ. Μπιτζούνη, καθώς και οι Βασίλης Πλιώτας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Παναγιώτης Καραγιάννης.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις