Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Ο Μητσοτάκης σε ρόλο... “προστάτη των αδυνάμων”!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο... “προστάτη των αδυνάμων”!

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι θέσεις του για την επταήμερη εργασία και την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας επιχείρησε γενικόλογα χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι “εμείς δεν χρησιμοποιούμε μονταζιέρες” και ότι “η παράταξη μας είναι εδώ πρωτίστως για τους πιο αδύναμους”.

Ωστόσο σε χθεσινοβραδινή ομιλία στη Λάρισα περιορίστηκε να σημειώσει πως η Ν.Δ. σκοπεύει να “βελτιώσει τη θέση των εργαζομένων μέσα από ένα πλαίσιο κινήτρων προς τις επιχειρήσεις”. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απέφυγε να δεσμευτεί για τη μονιμότητα στη χορήγηση της 13ης σύνταξης λέγοντας ότι “εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να μοιράσουμε χρήματα, να σαγηνεύσουμε τους συμπολίτες μας με επιδόματα” προσθέτοντας σε άλλο σημείο πως “θα ήταν πολύ πιο εύκολο να τάζω πράγματα που γνωρίζω ότι δεν μπορούν να γίνουν πράξη”....

“Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας”

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και υποστήριξε ότι “όσο ο πολιτικός μου αντίπαλος θα διχάζει, εγώ θα ενώνω”, κάλεσε εκ νέου τους πολίτες “στις κάλπες της 26ης Μαΐου να στείλουν το μήνυμα “ώς εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά”. Ισχυρίστηκε δε ότι “έχουμε το δίκιο με το μέρος μας” και ότι “η παράταξή μας ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας”.

Επιπλέον επανέφερε την... καραμέλα “ότι εμείς είμαστε αυτοί που θα φέρουμε πολλές νέες επενδύσεις και στηρίζουμε τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον ελεύθερο επαγγελματία». Απηύθυνε δε... έκκληση σε “μία εταιρεία που έχει κέρδη ένα ποσοστό των κερδών να το μοιράζεται με τους εργαζόμενους»...

Επίκληση Καραμανλή...

Στο φόντο των γαλάζιων προβληματισμών για τις εκλογικές επιδόσεις του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε επανειλημμένως ότι «στις ευρωεκλογές δεν χωράει καμιά χαλαρή ψήφος”. Διαμήνυσε δε προς τους “παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος που επέλεξαν άλλα κόμματα” ότι “κάναμε τη δική μας αυτοκριτική. Αλλάξαμε και αλλάζουμε συνέχεια. Είμαστε η νέα Ν.Δ., που κρατάει ως κόρη οφθαλμού την παρακαταθήκη και τις αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Παράλληλα απευθύνθηκε “και σε συμπολίτες μας οι οποίοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές και πίστεψαν πράγματι ότι μπορούσαμε να σκίσουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο τα Μνημόνια. Είδαν, έμαθαν και έχουν το δικαίωμα να διορθώσουν το λάθος τους”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στρέφοντας το βλέμμα προς το ΚΙΝ.ΑΛΛ., σημείωσε ότι “δεν είναι ώρα για ίσες αποστάσεις, αλλά για ξεκάθαρες επιλογές, καθώς δίνουμε έναν αγώνα για την ποιότητα της δημοκρατίας, για να ακούμε τη γνώμη του αντιπάλου μας, για να τιμήσουμε τη δημοκρατική μας παράδοση”...

ΣΥΡΙΖΑ: “Στις 26 Μαΐου θα του γυρίσουν την πλάτη”

Σε σκωπτικό τόνο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι “ο κ. Μητσοτάκης ακολούθησε μάλλον τις συμβουλές των επικοινωνιολόγων του και δεν αναφέρθηκε στην επταήμερη εργασία και την παράδοση της Δημόσιας Υγείας σε ιδιώτες κλινικάρχες”.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού προσθέτει ότι “όσες γενικολογίες, όμως, κι αν πει υπέρ των πιο αδύναμων, οι πολίτες θυμούνται την κοινωνική καταστροφή που έζησαν επί διακυβέρνησης Ν.Δ. και αντιλαμβάνονται το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα διάλυσης της κοινωνικής συνοχής και επιστροφής του ΔΝΤ. Στις 26 Μαΐου θα του γυρίσουν την πλάτη”...


ΔΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ

Θέμα... ομαλής διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα από τη Ν.Δ.

“Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατία μας” απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο Κ. Μητσοτάκης επένδυσε ξανά στην προσφιλή ατζέντα της ανομίας ορίζοντας “ως πρώτη προτεραιότητα της Ν.Δ. το θέμα της αποκατάστασης της ασφάλειας”. Συμπλήρωσε δε ότι η “ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας γιατί αφορά πρωτίστως τους πιο αδύναμους που ζουν σε συνοικίες οι οποίες έχουν καταληφθεί από το οργανωμένο έγκλημα ή από διάφορους μπαχαλάκηδες”.

Σε λαϊκίστικους τόνους πρόσθεσε ότι «τριάντα τραμπούκοι δεν πρόκειται να εκβιάζουν την επόμενη κυβέρνηση», ενώ για πολλοστή φορά δεσμεύτηκε ότι “το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί”.

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι η Ν.Δ., με αφορμή τις επιθέσεις αγνώστων σε εκδηλώσεις όπου ήταν οι Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έσπευσε να επισημάνει ότι “θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης Πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να υποστήριξε σε συνομιλητές του ότι “αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα”.

"Καταδικαστέες οι επιθέσεις"

To υπουργείο Δημόσιας Τάξης με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση τονίζει ότι “οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατία μας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL