Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Αντ. Μπαλωμενάκης: Πάει πολύ να μιλά η ΝΔ για το δημόσιο σύστημα υγείας που έχει κατεδαφίσει (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντ. Μπαλωμενάκης: Πάει πολύ να μιλά η ΝΔ για το δημόσιο σύστημα υγείας που έχει κατεδαφίσει (Video)

Κερκόπορτα για να μπορούν να τα ιδιωτικά συμφέροντα να εκμεταλλεύονται δημόσιο πλούτο χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υγεία Αντώνης Μπαλωμενάκης τις δηλώσεις Κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι οδηγούν στην υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.https://www.youtube.com/embed/MUx1NbO37FY

«Αν υιοθετηθεί αυτού του είδους η πολιτική ανοίγει ο δρόμος σε μεγάλες επιχειρήσεις ιατρικού ενδιαφέροντος να ασκούν καθαρά νοσοκομειακά καθήκοντα με προσωπικό που θα πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο. Υπάρχει μία ασάφεια σε πολλές από τις δηλώσεις Μητσοτάκη αλλά αυτή ήταν πάρα πολύ ξεκάθαρη» σημείωσε ο Αντ. Μπαλωμενάκης μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Η απειλή του Μητσοτάκη έρχεται ως συνέχεια μίας συγκεκριμένης πολιτικής που ακολουθήθηκε την πενταετία της κρίσης όσο κυβερνούσαν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Υπήρχε ένα γενναίο κούρεμα στο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, μία υποβάθμιση του συστήματος δημόσιας υγείας, μία κατάσταση που κληρονόμησε η δικιά μας κυβέρνηση» ανέφερε και τόνισε ότι έχει αρχίσει μία νέα διαδικασία ανάταξης αυτού του συστήματος με πολύ καλά αποτελέσματα δεδομένων των συνθηκών που διαθέτει η χώρα.

«Έχουν γίνει τεράστια βήματα και στον εξοπλισμό και στο προσωπικό με τις προσλήψεις και στην οργάνωση των οικονομικών και των υπηρεσιών με νοικοκυρεμένο τρόπο, χωρίς να επιτρέπεται η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος» τόνισε ο Αντώνης Μπαλωμενάκης.

https://www.youtube.com/embed/hnf3NB7WQns

Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι η ΝΔ προσπαθεί να ψαρέψει στα θολά νερά, καθώς σκοπίμως δε δίνει συγκεκριμένες εξηγήσεις. «Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αναγκαστούν να δουλεύουν για τα ιδιωτικά συμφέροντα; Ναι ή όχι; Θα πληρώνει το ελληνικό δημόσιο μισθούς και επιδόματα στους νοσηλευτικούς υπαλλήλους για να εξυπηρετούνται ιδιωτικά συμφέροντα; Πιστεύω ότι η απάντηση είναι καταφατική, απλώς αποφεύγει να την πει η ΝΔ».

«Πάει πάρα πολύ η ΝΔ να επικαλείται σήμερα το δημόσιο σύστημα υγείας όταν  το έχει κατεδαφίσει συστηματικά την προηγούμενη περίοδο και όταν όλες οι προτάσεις της, κρυμμένες ή όχι, οδηγούν στην περαιτέρω αποδόμηση, αν παρ’ελπίδα γίνει κυβέρνηση. Ειδικά στον τομέα της υγείας, αυτή η κυβέρνηση έχει να επιδείξει δυναμικά δείγματα και πολύ σημαντικές θετικές κατακτήσεις» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL