Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Και αμετανόητος και υποκριτής...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και αμετανόητος και υποκριτής...

Αμετανόητος εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τις λασπολογικές επιθέσεις που εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού καθώς ισχυρίστηκε ότι "όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς σου αντιπάλους για σχέσεις με τις ελίτ και αποκαλύπτεται ότι κάνεις πανάκριβες διακοπές λίγες βδομάδες μετά το Μάτι, πρέπει να περιμένεις και να κριθείς". Ο πρόεδρος της Ν.Δ. -σε υποκριτικούς τόνους- σημείωσε ότι "είναι αλήθεια ότι την περασμένη Τετάρτη η συζήτηση εκτραχύνθηκε. Όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν είναι το ήθος μου", προσθέτοντας ωστόσο ότι "ο κ. Τσίπρας προχθές έβγαλε τον Πολάκη που έχει μέσα του". Επιπλέον, απέφυγε να πάρει θέση για την αντίδραση του Μ. Βέμπερ έναντι των μέτρων κοινωνικής πολιτικής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

"Κακώς", αλλά...

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αν και άδειασε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη λέγοντας ότι "κακώς χρησιμοποίησε ψεύτικες φωτογραφίες", επένδυσε εκ νέου στα κίτρινα δημοσιεύματα λέγοντας ότι "η συζήτηση για τα σκάφη δεν είναι κουτσομπολιό. Είναι βαθιά πολιτική. Οι διακοπές του πρωθυπουργού οφείλουν να είναι δημόσια γνωστές. Αφού, όπως είπατε, το ζήτημα είναι ασήμαντο, γιατί δεν το δημοσιοποιήσατε;".

Συνεχίζοντας στο ίδιο τροπάρι κάλεσε τον κ. Τσίπρα "να είναι πιο προσεκτικός και να έχει πολιτική συνείδηση όταν έχει έμπνευση να απαντά με στίχους. Ο Ανέστης Αναγνωστάκης δήλωσε ότι ο στίχος που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας γράφηκε από τον πατέρα του για κάποιους σαν τον κ. Τσίπρα. Συνεπώς σας τον επιστρέφω και με τη σειρά μου σας αφιερώνω ένα δίστιχο από το ποίημα ‘Φοβάμαι’: Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά πασχίζουν να βρουν λεκέδες στη δική σου"...

Επέμεινε δε στις προσωπικές επιθέσεις προς τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι "όταν μου μιλάτε στον ενικό σε αυτή την αίθουσα, θίγετε το αξίωμά σας. Όταν εγώ σας μιλάω στον πληθυντικό, δεν το κάνω από ευγένεια, αλλά επειδή σέβομαι το Κοινοβούλιο". Δεν δίστασε δε να "εργαλειοποιήσει" ξανά τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στ. Κυμπουρόπουλο σημειώνοντας ότι "ακόμα χειρότερη όμως από τους χαρακτηρισμούς καφενείου, ήταν η επιλογή σας, κ. Τσίπρα, να αποκαλέσετε περιφερόμενη γλάστρα έναν λαμπρό επιστήμονα".

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανήλθε στην "καραμέλα" ότι " Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας. ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Τσίπρας, συνεπώς και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Πολάκης".

"Έκτακτο επίδομα"

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά το γεγονός ότι η καταβολή της 13ης σύνταξης αποτελεί μόνιμο μέτρο, επέμεινε στη θέση ότι είναι "προεκλογικό επίδομα, που δίνετε χωρίς να ντρέπεστε, λίγο πριν τις εκλογές, μήπως και καταφέρετε να ανακόψετε την πορεία προς τη συντριβή". Αποφεύγοντας δε να εμβαθύνει στα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι "δεν έχει να πει τίποτα για το μέλλον της χώρας, και ότι "η κυβέρνηση δεν έχει να πει τίποτα για την Ευρώπη".

Σε αυτό το φόντο αναζήτησε εκ νέου πάτημα στην ατζέντα της ανομίας σημειώνοντας ότι "δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ασφάλεια. Και το μπάχαλο που επικρατεί σήμερα στη χώρα δεν έχει προηγούμενο. Δεν κοροϊδέψατε μόνο, δεν ταπεινώσατε μόνο και δεν φτωχύνατε μόνο τους Έλληνες. Τους καταστήσατε και ομήρους της βίας των κουκουλοφόρων σας παντού: στα μαγαζιά τους, στα πανεπιστήμια, μέσα στις περιουσίες τους, στους δρόμους που περπατούν".

Βολές κατά Ξ. Δημητρίου

Αίσθηση προκάλεσαν οι αιχμές που άφησε κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου καθώς "θεωρώ τουλάχιστον παρεξηγήσιμη τη σπουδή που επέδειξε να δημοσιοποιήσει την απόφασή της να διερευνήσει την υπόθεση της μη χορήγησης άδειας στον δολοφόνο Κουφοντίνα".

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αν και επανέλαβε ότι θέλει να ενώσει τους Έλληνες, όρισε ως διακύβευμα των ευρωκλογών "την ψήφο αποδοκιμασίας στη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση" λόγω "των φόρων, των ψεμάτων, της εθνικής πληγής της Συμφωνίας των Πρεσπών". Δεν παρέλειψε δε για πολλοστή φορά να καλέσει τον κ. Τσίπρα "να προκηρύξει άμεσα εθνικές εκλογές σε περίπτωση ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές".

"Καλιμπράρετε τις ίσες αποστάσεις"

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά όταν ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι "χαιρετίζει" και την επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. "που προσχώρησε πρόσφατα στη συζήτηση για τη σημασία του δημογραφικού". Υπήρξαν φωνές από τα έδρανα του Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά: "Εντάξει, εντάξει... Όλα εσείς τα έχετε κάνει πρώτα. Καλιμπράρετε λίγο και αυτές τις ίσες αποστάσεις, κ. Γεννηματά, μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Στο κάτω - κάτω στην ίδια κυβέρνηση ήμασταν, μην τα ξεχνάτε αυτά με τόσο μεγάλη ευκολία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL