Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Αρχή κατά της Διαφθοράς: Δεν υπάρχουν στοιχεία για "σκάνδαλο Πετσίτη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρχή κατά της Διαφθοράς: Δεν υπάρχουν στοιχεία για "σκάνδαλο Πετσίτη"

Ταφόπλακα στις ελπίδες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχει σκάνδαλο Πετσίτη έβαλε η πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Άννα Ζαΐρη. "Οσάκις έχουμε βρει στοιχεία αξιόλογα, τα έχουμε στείλει στον εισαγγελέα ή στον ανακριτή" τόνισε η Αν. Ζαΐρη και ξεκαθάρισε πως "εάν είχαμε βρει οτιδήποτε, θα είχε σταλεί αρμόδια και θα το είχατε μάθει".

"Δεν ξέραμε εμείς για τον κ. Πετσίτη τίποτα! Ψάξαμε! Εάν είχαμε βρει οτιδήποτε, θα το είχαμε στείλει στον εισαγγελέα. Εννοώ, εάν είχαμε βρει αξιόλογα πράγματα" είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Αρχής.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ρώτησε επίμονα αν έχει εκδοθεί πόρισμα από την Αρχή για τις οφειλές των Λιπασμάτων προς τη ΔΕΠΑ. "Εδώ τι πόρισμα να εκδώσουμε; Για μια υπόθεση η οποία διερευνάται έτη και έτη από διάφορους τι πόρισμα να βγάλεις; Είναι δυνατόν να κάνω εγώ έλεγχο εσωτερικό στη ΔΕΠΑ; Τι ιδέα ήταν αυτή;" απάντησε η πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Υπενθύμισε μάλιστα ότι "οι οφειλές των Λιπασμάτων προς τη ΔΕΠΑ δεν είναι τωρινές, είναι πολλών ετών".

"Είναι κωμικό να μιλάμε για οτιδήποτε επί της ουσίας σε αυτή την υπόθεση. Σας εξήγησα ότι καμία καθυστέρηση δεν έχει υπάρξει στη ΔΕΠΑ. Η ΔΕΠΑ είναι εικοσαετίας υπόθεση, δεν ήταν σχετική με τον Λαυρεντιάδη. Ήταν πολύ πριν ο Λαυρεντιάδης αγοράσει τα Λιπάσματα. Υπήρχε το χρέος προς τη ΔΕΠΑ και αυτός το αύξησε" είπε η Αν. Ζαΐρη.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την Αν. Ζαΐρη καθώς δείχνουν ότι από τα 120 εκατ. ευρώ που οφείλουν τα ELFE στη ΔΕΠΑ μόνο τα 10 εκατ. δημιουργήθηκαν από το 2015 και μετά. Τη θετικότερη πορεία της ΔΕΠΑ επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ο πίνακας που δείχνει ότι μειώνονται οι απαιτήσεις της ΔΕΠΑ από τους πελάτες της: στις 30 Ιουνίου 2018 ήταν 251 εκατ. ευρώ, ενώ στις 31 Δεκεμβρίου 2017 ήταν 334 εκατ. ευρώ και στις 31 Δεκεμβρίου 2016 ήταν 459 εκατ. ευρώ.

Η Άν. Ζαΐρη υπογράμμισε ότι δεσμεύεται από το απόρρητο της έρευνας για να δώσει περαιτέρω στοιχεία για την υπόθεση προκαλώντας τον εκνευρισμό του Ευ. Βενιζέλου. "Θέλει να αφήσει μετέωρη την υποψία ή να δώσετε μια σαφή απάντηση ότι βρήκατε λεφτά στον Πετσίτη. Πείτε το, κυρία πρόεδρε, να τελειώνουμε!" είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου. "Αφήστε την να προστατεύσει τον κ. Πετσίτη, σταματήστε να παρεμβαίνετε" είπε κάποια στιγμή ο Ευ. Βενιζέλος για την Τ. Χριστοδουλοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL