Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
"Μας αντιγράφει" αλλά... "δεν μας δεσμεύει ο κ. Τσίπρας"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Μας αντιγράφει" αλλά... "δεν μας δεσμεύει ο κ. Τσίπρας"!

“Καλοδεχούμενες” εξαναγκάστηκε να χαρακτηρίσει τις χθεσινές ανακοινώσεις των θετικών κοινωνικών μέτρων η Ν.Δ., που -σε προφανή αμηχανία- ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση, “λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου που γνωρίζει ότι θα χάσει, αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για την αυτονόητη ανάγκη να μειωθεί η φορολογία”. Έντονη νευρικότητα και λαϊκισμός από κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. καθώς -στα κοινωνικά δίκτυα- καλούν τους πολίτες να τιμωρήσουν την κυβέρνηση χωρίς να αναφερθούν στα μέτρα ελαφρύνσεων!

Η αξιωματική αντιπολίτευση, παρά τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα ότι “δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολόγητου το 2020”, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι “την ώρα που υπόσχεται μισή 13η σύνταξη, κόβει τη 12η καθώς αρνείται να ψηφίσει την πρόταση της Ν.Δ. για να μην μειωθεί εδώ και τώρα το αφορολόγητο που μόνος του επέβαλε και επιβαρύνει πολλαπλάσια όχι μόνον τους συνταξιούχους, αλλά και τους χαμηλόμισθους”!

Τοξικός λαϊκισμός

Η Οδός Πειραιώς, αναζητώντας πάτημα στον φθηνό λαικισμό, σχολίασε ό,τι “οι υποσχέσεις του Πρωθυπουργού για το 2020 είναι ανάξιες σχολιασμού, αφού όλοι γνωρίζουν ότι σε λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός και θα έχει όλο το χρόνο να ξεκουραστεί σε διακοπές διαρκείας, είτε στη στεριά, είτε στη θάλασσα».

Νωρίτερα άλλωστε, σε ανάλογο τόνο, ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης ανήρτησε στο twitter ότι “αφού μας απέδειξε ο κ. Τσίπρας ότι ξέρει να περνά χλιδάτα σε κότερα εφοπλιστών, με πούρα και πλούσια εδέσματα, λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, ως συνήθως, ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ! Υπόσχεται 13η σύνταξη, όταν έχει ήδη κόψει τη 12η!”. Σε άλλο μήνυμα του ωστόσο αναγνώρισε ότι “κάθε σωστό μέτρο που βοηθά και ενισχύει τη ζωή των πολιτών έστω και λίγο, είναι ευπρόσδεκτο” περιοριζόμενος να προσθέσει ότι “αυτά και πολλά ακόμη που πρέπει να πραγματοποιηθούν,θα γίνουν από μια κυβέρνηση που το πιστεύει πραγματικά και δεν το κάνει προεκλογικά! Αυτή της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Επιπλέον η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά για τα μέτρα ανακούφισης που εξαγγέλθηκαν χθες σχολιάζοντας στο Twitter ότι “ο κ. Τσίπρας απόψε εξήγγειλε τον εαυτό του ως λύση για τα προβλήματα που ο ίδιος προκάλεσε. Η ανάγκη να ανοίξει ένας νέος κύκλος είναι επιτακτική για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αξίζουμε καλύτερα.”

Σε αντιφατικούς τόνους ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Κυρανάκης (ΕΡΤ1) αν και σημείωσε ότι “δεν μας δεσμεύει σε τίποτα από όσα είπε ο κ. Τσίπρας” είπε πως “ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε ένα κομμάτι του προγράμματος του επόμενου Πρωθυπουργού και της επόμενης κυβέρνησης”!

Παράλληλα ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης επέλεξε επίσης στο twitter να... μνημονεύσει την κυβέρνηση Σαμαρά αναγράφοντας ότι “ο κ. Τσίπρας στο Ζάππειο, σε μπλε φόντο, εξήγγειλε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μέτρο που είχε νομοθετήσει πριν από πέντε χρόνια ο Αντώνης Σαμαράς. Πέντε χαμένα και καταστροφικά χρόνια. Η Ιστορία, όμως, εκδικείται!”

Στον δρόμο της καταστροφολογίας επέμεινε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος αναρτώντας στα social media το μήνυμα ότι “η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από Τσίπρα, λόγω επερχόμενης ήττας, μοιάζει με πολιτικό ανέκδοτο. Αύξησε τον ΦΠΑ στην εστίαση που είχε μειώσει η Ν.Δ. Οδήγησε σε αδιέξοδο επιχειρήσεις. Τη φοροδιαφυγή στα ύψη. Επιβάρυνε τους καταναλωτές. Τώρα ελπίζει να τον... συγχωρήσουν οι πολίτες”.

Συν τοις άλλοις ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος ανέγραψε σε ανάλογο ύφος: "‘Ήρθε η ώρα των πολλών’ λέει ο Τσίπρας. Δεν έχει σκεφτεί όμως ότι ακριβώς γι’ αυτό θα καταποντιστεί στις εκλογές. Οι πολλοί θα τους δείξουν την έξοδο”.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Στην... καλή διάθεση των επιχειρήσεων παραπέμπει τις εργασιακές σχέσεις ο Κ. Μητσοτάκης

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε τη "γαλάζια" ατζέντα για τις εργασιακές σχέσεις που στηρίζεται “στην καλή διάθεση". Οφείλει η επιχείρηση, όταν τα πράγματα πάνε καλά, ένα κομμάτι του κέρδους να πηγαίνει στους εργαζομένους”! Ενώ η Ν.Δ. κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι είναι “αγκαλιά με την ελίτ”, ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας στους εργαζόμενους των ναυπηγείων Χαλκίδας, όρισε ως “παράδειγμα καλών εργασιακών σχέσεων” οι εργαζόμενοι “να αισθάνονται συμμέτοχοι στη συνολική προσπάθεια και να έχουν όφελος από την επιτυχία της επιχείρησης”. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το Γρ. Τύπου της Ν.Δ. -ενώ δεν είχε ενημερώσει για την ώρα επίσκεψης του προέδρου της Ν.Δ. στα ναυπηγεία ώστε να υπάρξει δημοσιογραφική κάλυψη- ισχυρίστηκε πως υπήρξε “αίτημα ενός εργαζομένου να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου”.

Σύμφωνα με το "γαλάζιο" σημείωμα, ο “Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι ο Νόμος Κατρούγκαλου ‘τιμωρεί αυτούς που έχουν κολλήσει πολλά ένσημα’ και επανέλαβε τη δέσμευση του ‘για ένα ριζικά διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα που δεν θα βάζει εμπόδια στην εργασία με παράλογα υψηλές εισφορές και θα διασφαλίζει εργαζόμενους και συνταξιούχους’”.

"Χαρτζιλίκια" τα επιδόματα αλλά "δεν είμαστε κατά"

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. -σε εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη στήριξη της Ν.Δ. Φάνη Σπανού- επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη "γαλάζια" στοχοποίηση του χριστουγεννιάτικου δώρου και του κοινωνικού μερίσματος καθώς ισχυρίστηκε ότι «δεν είμαστε κατά των επιδομάτων. Και μάλιστα πρέπει να σας πω ότι πρώτοι εμείς στηρίζουμε επιδόματα, όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που είναι δικό μας δημιούργημα, για να μπορούμε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη”.

Προχθές το βράδυ ωστόσο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μαστρογεωργίου (ΕΡΤ -1) ισχυρίστηκε αναφορικά με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος πως “δεν θέλουμε να κάνουμε αυτό που κάνει η κυβέρνηση, να δίνει ένα χαρτζιλίκι 15 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.” Αργότερα περιορίστηκε να προσθέσει ότι “υπάρχουν και αναγκαία επιδόματα”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL