Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Στ. Κυμπουρόπουλος: "Θα ήθελα να συζητήσω με τον Π. Πολάκη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Κυμπουρόπουλος: "Θα ήθελα να συζητήσω με τον Π. Πολάκη"

Την επιχείρηση μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και διατήρησης της "Πολακειάδας" συνέχισε και χθες η Ν.Δ. Χωρίς βέβαια να υπεισέρχεται στην ουσία των θέσεων και των προτάσεών της για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία, αφού το ζήτημα είναι... ο Πολάκης.

Από την πλευρά του ωστόσο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, επιδεικνύοντας αν μη τι άλλο σοβαρότητα και αξιοπρέπεια, μιλώντας στο Open, ανέφερε ότι θα ήθελε να κάνει μια προσωπική κουβέντα και έναν διάλογο με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. "Να δω τι έχει να πει, διότι το Facebook και το Τwitter καταστρέφουν τη σκέψη. Η προσωπική επαφή, και λόγω ειδικότητας, ανοίγει δρόμους, πόρτες και επικοινωνίες" είπε, ενώ ερωτηθείς αν θα του έλεγε ότι τον αδίκησε, απάντησε: "Θα ήθελα να ακούσω τη βαθύτερή του σκέψη".

Όπως εξήγησε, τον πείραξε η ουσία στη δήλωση Πολάκη. Αναφορικά με τη στάση του πρωθυπουργού στο ζήτημα ο Στ. Κυμπουρόπουλος εξήγησε ότι ήθελε να ακούσει από τον πρωθυπουργό "τι έχει να πει και να δώσει από την πολιτική του στάση, να το βάλει σε ένα πολιτικό ζήτημα, (δηλαδή) ότι η αναπηρία αποτελεί πολιτικό ζήτημα και να μην κάνει μια απλή κάλυψη και να συνεχίσει".

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ., σημείωσε ακόμα ότι το επίδομα "πρέπει σήμερα να υπάρχει", ενώ μιλώντας για το «αύριο» δήλωσε ότι θα ήθελε μια διαδικασία μέσω της οποίας θα εκπαιδεύονται οι ανάπηροι άνθρωποι. "Θα πρέπει να υπάρχει μια πορεία. Δεν έχει σημασία ένας διορισμός, αλλά πώς ξεκίνησε για να φτάσει στη θέση αυτή και ποια βήματα προσφέρει ένα κοινωνικό κράτος για να φτάσει να είναι ενεργός πολίτης",τόνισε. "Η στιγμή δημιουργεί διαστρεβλώσεις. Δεν μπορεί να ακυρωθεί η πορεία μου. Ένας διορισμός που ήταν νόμιμος. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου είπε ο απλός κόσμος, ένα μπράβο για το ποιος είμαι και πώς έχω φτάσει εδώ πέρα" πρόσθεσε.

Παπαδημούλης: "Δεν διυλίζω τον Πολάκη για να καταπιώ τον Γεωργιάδη"

"Ο Πολάκης στην ουσία της τοποθέτησής του έχει δίκιο. Από εκεί και πέρα, λόγω του στιλ του, της καταγωγής του κ.λπ. κάπου χάνει το δίκιο του. Δεν πετώ όμως τον Πολάκη στα σκυλιά ούτε τον διυλίζω για να καταπιώ τον Άδωνι Γεωργιάδη" τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης στο News 247. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής υπερασπίστηκει την απόφαση του πρωθυπουργού να καλύψει τον Π. Πολάκη, αλλά και την επιλογή του να μετατρέψει μία πιθανή πρόταση δυσπιστίας προς το πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Συμπλήρωσε δε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση επιχειρείται δολοφονία χαρακτήρα.

Παπακώστα κατά Ν.Δ.: Πιστεύουν ότι τα ΑμεΑ κοστίζουν

Θέση για την κόντρα των τελευταίων ημερών με αφορμή τη δήλωση Πολάκη πήρε και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κ. Παπακώστα παραθέτοντας... Σαίξπηρ. "Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ λέει 'θα σε καλούσα σε πνευματική μονομαχία, αλλά βλέπω ότι είσαι άοπλος'. Αυτό το πνεύμα απηχεί σε μένα η επίμαχη δήλωση. Αυτό το πνεύμα παρακμής του πολιτικού λόγου συμπίπτει με τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και δημιουργεί τους ανάλογους συνειρμούς" ανέφερε η Κ. Παπακώστα σχολιάζοντας τις δημοσιεύσεις Πολάκη. "Όσοι, όμως, οχυρώνονται πίσω από τα ΑμεΑ, ως ασπίδα του Αχιλλέα, δεν θα αποφύγουν στο τέλος να αποκαλυφθεί η κρυφή τους ατζέντα, η οποία στηρίζεται στον κοινωνικό δαρβινισμό, διότι πιστεύουν ότι τα ΑμεΑ κοστίζουν" πρόσθεσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL