Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Θ. Φωτίου: Ενοχλεί βαθύτατα τη Δεξιά το κράτος πρόνοιας που φτιάξαμε, καθώς της χαλάει τις πελατειακές σχέσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ. Φωτίου: Ενοχλεί βαθύτατα τη Δεξιά το κράτος πρόνοιας που φτιάξαμε, καθώς της χαλάει τις πελατειακές σχέσεις

«Ενοχλεί βαθύτατα τη Δεξιά το γεγονός ότι αλλάξαμε το κράτος αδιαφάνειας και ασυδοσίας που παραλάβαμε στα θέματα πρόνοιας, καθώς της χάλασε τις πελατειακές σχέσεις» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5». Η κ. Φωτίου σημείωσε ότι το σύστημα έγινε ψηφιακό και πως, μέσω του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), «που είναι ενιαίος αδιάβλητος οργανισμός», δίνονται πλέον όλα τα επιδόματα με διαφάνεια.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ύπαρξης των επιδομάτων και εξήγησε ότι αυτά είναι, ως έναν βαθμό, το αντιστάθμισμα των ανισοτήτων, (λόγω αναπηριών, επιπλέον εξαρτώμενων μελών μίας οικογένειας, γήρατος κ.ά.). «Εμείς δεν πάμε να κάνουμε χάρες, πάμε να δώσουμε στον πολίτη τα δικαιώματά του, που του αξίζουν, που πρέπει να τα έχει και πρέπει να τα διεκδικεί» διευκρίνισε η κ. Φωτίου.

«Περιμένουμε με μεγάλη σιγουριά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού καταρχήν στις ευρωεκλογές και μετά βέβαια στις εθνικές εκλογές, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη ότι αυτά όλα που κάναμε έχουν ποτίσει βαθιά το κοινωνικό σώμα, έχουν καταλάβει διαφορές των προηγουμένων και ημών και, επομένως, έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό, γιατί αυτός είναι ο μοναδικός κριτής μας και όχι τα μίντια βέβαια» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τέλος, η κ. Φωτίου αναφέρθηκε και στο θέμα της αναδοχής και της υιοθεσίας. Όπως είπε, άνοιξε η ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση. Στην πλατφόρμα, όπως εξήγησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, περιλαμβάνονται τα παιδιά όλων των ιδρυμάτων (δημόσιων και ιδιωτικών), όλα εκείνα που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε νοσοκομεία και μαιευτήρια, ακόμα και εκείνα που οι γονείς τους θέλουν να δώσουν για υιοθεσία ιδιωτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL