Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Κ. Πουλάκης: Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Πουλάκης: Οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας (Video)

Αυτή η κυβέρνηση, η πρώτη φορά Αριστερά, αντιμετώπισε και το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί 14 χρόνια δεν είχαν ασχοληθεί, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης.https://www.youtube.com/embed/3mu5XU0EuhE

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1, η πρόταση της αρμόδιας επιτροπής «δίνει το συνταγματικό δικαίωμα να διευκολύνονται όλοι οι κάτοικοι που είναι στο εξωτερικό, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, για οποιαδήποτε λόγο και αν έχουν φύγει, αρκεί να είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Θα εκλέγουν κάποιους βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας».

Ερωτηθείς για το αν η πρόταση θα ισχύει από τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, σημείωσε ότι αυτό εξαρτάται από τη ΝΔ, καθώς για να γίνει νόμος, χρειάζονται τουλάχιστον 200 ψήφοι.

Ο Κ. Πουλάκης έκανε αναδρομή στο θέμα της ψήφου των αποδήμων, τονίζοντας ότι από το 2001 υπάρχει η συνταγματική πρόβλεψη για διευκόλυνση των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν σε εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές. «Ενώ από το 2001 υπήρχε αυτή η συνταγματική πρόβλεψη, μέχρι το 2015 που κυβερνούσαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ασχοληθήκαν, ποτέ δεν προσπάθησαν να το αντιμετωπίσουν» τόνισε.

Ο γ.γ. του ΥΠΕΣ επανέλαβε την πάγια άποψη της κυβέρνησης για εκλογές στο τέλος της συνταγματικής θητείας, τον Οκτώβριο του 2019 και άφησε αιχμές για τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως είπε, από το Μάρτιο του 2016, δύο μήνες δηλαδή μετά την εκλογή του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητούσε και προέβλεπε συνεχώς εκλογές.

Συντάκτης: avgi.gr

Διαβάστε επίσης:

Στον Υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση η εισήγηση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL