Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Εξίωση ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. ξανά...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Εξίωση ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. ξανά...

Σε μια ισοπεδωτική ομιλία της από την Αθηναΐδα όπου παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛΛ., η Φ. Γεννηματά εξίσωσε για μια ακόμη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ., δείχνοντας ότι βασικός αντίπαλός της δεν είναι το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη. Ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς να στηριχθεί ο φορέας στην αναμέτρηση της 26ης Μαΐου προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα και το αποτέλεσμα να επιτρέψει στο κόμμα να μην προχωρήσει στη μάχη των εθνικών εκλογών με κομμένα φτερά.

Αυτό το έκανε ουσιαστικά λέγοντας ότι οι ευρωεκλογές “είναι το πρώτο βήμα για τη μεγάλη ανατροπή που θα γίνει στις εθνικές εκλογές”. Αν και δεν έχει ειπωθεί ρητά, πήχης που θα συνιστούσε επιτυχία για την παρουσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στις ευρωεκλογές είναι το ξεπέρασμα του φράγματος του διψήφιου ποσοστού.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. περιέπεσε σε αντιφάσεις. Αφενός είπε ότι η ψήφος στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. και οι ευρωεκλογές είναι μάχη για την πολιτική ανατροπή και ότι “είναι η ώρα οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις να αφήσουμε τη συμπόρευση με τις συντηρητικές και αδιέξοδες πολιτικές της ευρωπαϊκής Δεξιάς”. Αφετέρου, επιτέθηκε όχι μόνο στη Ν.Δ., με την οποία μάλιστα δεν απορρίπτει ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία, όπως, αντίθετα, προτρέπει τους ευρωσοσιαλιστές να πράξουν, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξίσωσε τα δύο κόμματα με το εφεύρημα του διμέτωπου (σ.σ.: της τακτικής της Χαρ. Τρικούπη για να παίρνει αποστάσεις και από τον Κυρ. Μητσοτάκη) λέγοντας ότι “απέναντί μας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχουμε τη συντήρηση”.

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL