Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.9°C27.0°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
26 °C
23.6°C29.0°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
22.1°C25.9°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.7°C26.9°C
6 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
27 °C
27.3°C27.3°C
2 BF 29%
Η γερμανική Βουλή δέχεται ότι η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε από τις οφειλές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η γερμανική Βουλή δέχεται ότι η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε από τις οφειλές

Την απάντηση της γερμανικής Βουλής, όπου παραδέχεται ότι η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ τις διεκδίκησης των οφειλών, κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε στις 6 Φεβρουαρίου 2014 η επιστημονική επιτροπή της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής σε κοινοβουλευτική ερώτηση του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke, δεν υπάρχει επίσημη οριστική παραίτηση της ελληνικής κυβέρνησης από την άσκηση αξιώσεων της χώρας για επανορθώσεις.

Μάλιστα ο Τρ. Μηταφίδης επεσήμανε ότι μόνο η δικτατορία κινήθηκε σε αντίθετη κατεύθυνση. "Μελανή σελίδα η κυβέρνηση της χούντας, που στις 15 Νοεμβρίου 1967 καταψήφισε ψήφισμα του ΟΗΕ, σύμφωνα με το οποίο δεν παραγράφονται τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Υπέρ της παραγραφής τάχθηκε επίσης και ο 'υπουργός Δικαιοσύνης' της χούντας Κωνσταντίνος Καλαμποκιάς" υπενθύμισε.

Ο Τρ. Μηταφίδης τόνισε ότι η συζήτηση "αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή πλήρους και απόλυτης αποσύνδεσης της διεκδίκησης των γερμανικών κατοχικών οφειλών από το καθεστώς της σκληρής επιτροπείας, υπό το οποίο τελούσε η χώρα μας έως πρόσφατα εξαιτίας των Μνημονίων, αλλά και οποιουδήποτε συμψηφισμού με τα δανειακά δεσμά της χώρας".

"Εκπληρώνουμε ένα θεμελιακό, ιστορικό, ηθικό, πολιτικό αλλά και νομικό χρέος. Ταυτόχρονα, δίνουμε την ευκαιρία στη Γερμανία να αντιπαλέψει με τα όπλα της αλήθειας, της συμφιλίωσης και της ευθύνης τις μισάνθρωπες φωνές των επιγόνων του Χίτλερ" υπογράμμισε ο πρόεδρος της Διακομματικής και πρόσθεσε ότι "είμαστε στο ίδιο μέτωπο με τους Γερμανούς αντιναζιστές, δημοκράτες, ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και ακτιβιστές, όπως η Κίνηση Αμβούργο - Δίστομο ή το σωματείο 'Σεβασμός για την Ελλάδα'".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL