Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ / Καταψήφισε Όρμπαν, αλλά κατηγόρησε Τσίπρα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ / Καταψήφισε Όρμπαν, αλλά κατηγόρησε Τσίπρα!

Σε νέα προσπάθεια συκοφάντησης της ελληνικής κυβέρνησης -μέσω της ταύτισής της με τον Β. Όρμπαν- αποδύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες ισχυριζόμενος ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός στις “πρακτικές του περί ανελεύθερης δημοκρατίας μοιάζει με τον κ.Τσίπρα”!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σχολίασε ότι “το ΕΛΚ έκανε πολύ σωστά που ανέστειλε την ιδιότητα μέλους για το Fidesz” σημειώνοντας πως “η Ν.Δ. είχε στείλει επιστολή προς το ΕΛΚ δηλώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να δεχόμαστε στις τάξεις μας ένα κόμμα που μιλά για ανελεύθερη δημοκρατία, δεν σέβεται βασικές αρχές της ευρωπαϊκής μας διαδρομής και υιοθετεί στο προσφυγικό μία στάση που δεν συνάδει με τις αρχές της συνυπευθυνότητας και της αλληλεγγύης”.

Σε αυτό το πλαίσιο θεώρησε δε πως “έτσι ακυρώνεται πλήρως η επιχειρηματολογία Τσίπρα, που προσπαθεί να ταυτίσει τη Ν.Δ. και εμένα προσωπικά με Όρμπαν”. Παρ’ όλα αυτά κλιμάκωσε την επιχείρηση δυσφήμησης λέγοντας ότι, “όπως και ο κ. Όρμπαν, ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που υιοθετεί τακτικές που υπονομεύουν το κρατος δικαίου αμφισβητούν τη διάκριση των εξουσιών και προσπαθεί να φτιάξει μία αυταρχική κυβέρνηση”!

Δημ. Παπαδημούλης “Τι θα κάνει με η Ν.Δ. με τους εγχώριους Όρμπαν;”

"Υπό την πίεση της κοινωνικής κατακραυγής, το ΕΚΛ πήρε το μέτρο της προσωρινής αναστολής και όχι της αποπομπής" εκτίμησε (Νews 247) ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι "κέρδισε στα σημεία ο Γιούνκερ κι έχασε ο Βέμπερ, που προσπαθούσε να βρει έναν συμβιβασμό για να τον κρατήσει μέσα στο ΕΛΚ", ενώ χαρακτήρισε την απόφαση “πρόκληση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το τι θα κάνει με τους εγχώριους Όρμπαν και Σαλβίνι, δηλαδή τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνι Γεωργιάδη”.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι "τα αρραβωνιάσματα και οι ανταλλαγές υποσχέσεων μεταξύ παραδοσιακής Δεξιάς και Ακροδεξιάς συνεχίζονται και υπενθύμισε τις δηλώσεις του Ταγιάνι για τον Μουσολίνι και του Βέμπερ που είπε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί ακόμη και με τον Σαλβίνι”.

Ποδοσφαιροποίηση των ευωρκλογών

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε εκ νέου να δώσει δημοψηφισματικά χαρακτηριστικά στις επερχόμενες ευρωεκλογές σημειώνοντας σε... ποδοσφαιρική διάλεκτο: “Οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο του αγώνα και η Ν.Δ. στο πρώτο ημίχρονο θα πρέπει να βάλει πολλά γκολ και να πετύχει μία ξεκάθαρη πολιτική νίκη, τόσο ισχυρή που την επόμενη μέρα κανείς να μην μπορεί να αμφισβητήσει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών”. Κάλεσε δε τους ψηφοφόρους σε λαϊκίστικο πνεύμα “να στείλουν το μήνυμα “ώς εδώ με τον Τσίπρα” συμπληρώνοντας πως "δεν υπάρχει χαλαρή ή αδιάφορη ψήφος".

Νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε διαμηνύσει στο ίδιο ύφος πως «στη μάχη των ευρωεκλογών που έρχονται, δείξτε τους την πόρτα» κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL