Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.2°C16.6°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
14.5°C14.5°C
2 BF 60%
"Άνοιγμα" Βενιζέλου στη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Άνοιγμα" Βενιζέλου στη Ν.Δ.

Οι πολιτικές συμπτώσεις της χθεσινής ημέρας: η μεν Φώφη Γεννηματά ζητάει (από την επόμενη κυβέρνηση) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι από την προοδευτική παράταξη, ο δε Ευάγγελος Βενιζέλος (την ίδια μέρα που φέρεται να προαλείφεται για επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας) αποδέχεται την πρόταση της Ν.Δ. να συνταγματικοποιηθεί η λιτότητα και τα πλεονάσματα να μπουν στο σύνταγμα!

"Ως προς το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι θα πρέπει να προέλθει από την προοδευτική παράταξη. Έναν Πρόεδρο που θα ενώνει, σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για το έθνος", είπε χθες στη Βουλή η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση Γεννηματά απευθύνεται στην όποια επόμενη κυβέρνηση, ακόμη και στη Ν.Δ., φουντώνοντας τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, ο Ευ. Βενιζέλος κάνει προγραμματικό άνοιγμα στη Ν.Δ. υιοθετώντας προτάσεις της εκτός γραμμής ΠΑΣΟΚ, όπως είναι η συνταγματικοποίηση του δημοσιονομικού ζουρλομανδύα των πλεονασμάτων. Συγκεκριμένα, είπε στη Βουλή ότι στην "ανεύθυνη στάση" του ΣΥΡΙΖΑ "πρέπει να ενταχθεί και η απόρριψη του δημοσιονομικού κανόνα, ο οποίος προβλέπεται στην ισχύουσα σύμβαση για τον συντονισμό, τη συνεργασία και τη διακυβέρνηση, στο Σύμφωνο Σταθερότητας". "Η Ελλάδα παραβιάζει διεθνή υποχρέωσή της, η οποία προβλέπεται ρητά από το 2012, η οποία έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, η οποία υπερισχύει κάθε τυπικού νόμου", πρόσθεσε με νόημα και στη συνέχεια επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα "αντιαναπτυξιακά" πλεονάσματα και τη "δημοσιονομική υπερπειθαρχία".

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή "Εστία" στο πρώτο της θέμα έγραφε ότι η Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη σχεδιάζει να προτείνει τον Ευ. Βενιζέλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προετοιμάζει τον κόσμο της με σειρά εκδηλώσεων του Ιδρύματος Καραμανλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL