Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Μ. Καλογήρου: Η χρήση μολότοφ παραμένει κακούργημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Καλογήρου: Η χρήση μολότοφ παραμένει κακούργημα

Δεν αλλοιώνεται η έννομη τάξη από τις προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τους νέους ποινικούς κώδικες, τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Για πολλοστή φορά, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η επιτροπή θα επεξεργαστεί όλες τις προτάσεις που θα προκύψουν από τη διαβούλευση. Στήριξη στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή εξέφρασε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε "να είμαστε προσεκτικοί" με τα "θέματα τα οποία ήδη προβληματίζουν". Ξεκαθάρισε ότι "καμία πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής δεν αλλοιώνει την προστασία της έννομης τάξης όσον αφορά τα ζητήματα της κατοχής των εκρηκτικών υλών". "Η χρήση εκρηκτικών παραμένει κακούργημα. Αυτό που πλημμεληματοποιείται είναι η κατοχή και μάλιστα σε ένα νέο ποινολογικό σύστημα στο οποίο προβλέπεται με πλημμεληματική δίωξη, όσον αφορά τα ζητήματα αυτά, για την οποία η ποινή θα εκτίεται" επισήμανε ο Μ. Καλογήρου.

"Οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές απαιτούν θεσμικό σεβασμό. Οι προτάσεις οι οποίες έχουν διατυπωθεί από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές είναι καθαρές προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και είναι η αρχή εκκίνησης ενός συγκεκριμένου ουσιαστικού διαλόγου από μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή αντιπροσωπευτική, η οποία θα συνεχίσει τις εργασίες της λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία πρέπει να είναι καθαρή και να μην θολώνει με διαστρεβλώσεις για λόγους μικροπολιτικής και επικοινωνιακής ανάγκης των κομμάτων" υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Στήριξη Στ. Θεοδωράκη στους επικεφαλής των επιτροπών

"Όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες με αφορμή την αναθεώρηση του ποινικού κώδικα και του κώδικα ποινικής δικονομίας είναι άλλη μια απόδειξη ότι δεν θέλουμε να ακούσουμε, δεν θέλουμε να συζητήσουμε, θέλουμε μόνο να επιβεβαιώνουμε κάθε στιγμή την πολιτική κυριαρχία μας" τόνισε και ο Στ. Θεοδωράκης. Μάλιστα, υπερασπίστηκε τους επικεφαλής των δύο επιτροπών, "τους εξαίρετους νομικούς" Χριστόφορο Αργυρόπουλο και Θεοχάρη Δαλακούρα. "Είναι πρόσωπα που ούτε κομματικές εντολές δέχονται, ούτε εξαρτώνται από τις εύνοιες των πολιτικών" είπε ζητώντας "να αφήσουμε την κοινότητα των νομικών να συζητήσει τις αλλαγές, να παρακολουθήσουμε έναν επιστημονικό διάλογο και μετά να μιλήσουμε".

"Πρυτάνευσε και εδώ ο λαϊκισμός, ο νομικός λαϊκισμός. Με κάποιους από την πλευρά της Ν.Δ. να απορρίπτουν με μιας όλες τις αλλαγές που προτείνονται, αλλαγές που συζητούνται εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία. Και κάποιους από τα αριστερά να αποφαίνονται ότι οι μολότοφ δεν σκοτώνουν. Και οι μολότοφ σκοτώνουν και οι δεξιοί λαϊκισμοί 'σκοτώνουν' τη λογική" πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL