Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Συνεπής στην καταστροφολογία η Φ. Γεννηματά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνεπής στην καταστροφολογία η Φ. Γεννηματά

Με επτά προτάσεις για την ενίσχυση και τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, που είτε υλοποιούνται, είτε έχουν δρομολογηθεί, είτε έχουν προαναγγελθεί, είτε διαφοροποιούνται κατά τι, η Φ. Γεννηματά έθεσε ακόμα ένα πεδίο προτάσεων ως “προϋπόθεση για οποιαδήποτε προγραμματική προοδευτική συμφωνία μετά τις εκλογές”.

Ωστόσο, αυτό που πάντα φροντίζει να μην διευκρινίζει η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι εάν αυτή η “προοδευτική διακυβέρνηση” που θέτει ως στόχο περιλαμβάνει ή όχι και τη Ν.Δ. Αυτό διότι το αφήγημα του φορέα για το μετεκλογικό πρόταγμα μιας κυβέρνησης “εθνικής συνεννόησης” σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει τη συμμετοχή της Ν.Δ. Αντίθετα, δεδομένου ότι προβλέπει πρωτιά της Ν.Δ., βασίζεται στη θέση ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι εκείνο που θα “επιβάλει” το “προοδευτικό” πρόσημο σε μια τέτοια κυβέρνηση, εφόσον οι πολίτες τού δώσουν τη δύναμη στις κάλπες να έχει “ρυθμιστικό” ρόλο στο μετεκλογικό τοπίο.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ισχυρίστηκε ότι ο Αλ. Τσίπρας και η κυβέρνηση “φεύγουν, αφήνοντας πίσω τους μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά”, μεταξύ άλλων, “αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης, παντελή απουσία επενδύσεων, διόγκωση του δημόσιου χρέους, δυσβάστακτες πολύχρονες δεσμεύσεις με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, παράδοση του εθνικού πλούτου”. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η κυβέρνηση ασκεί “βαθιά συντηρητική, αντιλαϊκή δεξιά πολιτική με την υπογραφή του κ. Τσίπρα” και ότι κατάφερε “να δημιουργήσει τη νέα Δεξιά” και “έγινε βαρίδι για την Αριστερά”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL