Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
"Να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση, να μην κερδίσει η Ν.Δ."
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση, να μην κερδίσει η Ν.Δ."

Σε πλήρη αντιδιαστολή με τη Φ. Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος αποδεικνύει έμπρακτα ότι “η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν φοβάται τον διάλογο” και είναι παρών στις διεργασίες συγκλίσεων μεταξύ “ευρύτερων προοδευτικών δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων" για την αναχαίτιση του εθνικισμού, του λαϊκισμού και της Άκρας Δεξιάς. Σημειώνει ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. αγωνίζεται για την επαναθεμελίωση μιας σύγχρονης προοδευτικής πρότασης ώστε “να προωθηθεί μία σύγχρονη αριστερή πρόταση διακυβέρνησης”.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. προσδιορίζει με σαφήνεια το ζητούμενο των επόμενων εκλογών: “Να υπάρξει μία προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη ημέρα, συνεπώς να μην κερδίσει η Ν.Δ.”. Τονίζει ότι “πρέπει να ενισχυθούν εκείνες οι δυνάμεις που μπορούν να ανατρέψουν αυτήν τη συντηρητική παλινόρθωση” και “φωτογραφίζοντας” το ΚΙΝ.ΑΛΛ. σχολιάζει ότι “όποιος επιδιώκει τη νίκη της Ν.Δ. -είτε άμεσα είτε έμμεσα- δεν έχει μία προοδευτική ατζέντα”.

Στο ίδιο πλαίσιο υπογραμμίζει ότι “η Ν.Δ. αγκάλιασε τον εθνολαϊκισμό στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα” και “δεν μπορεί αυτό να μην το βλέπει κάποιος και να μη θέλει να ηττηθούν αυτές οι πολιτικές”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL