Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Καθαρή αντιπαράθεση Αριστεράς - Δεξιάς στις εκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καθαρή αντιπαράθεση Αριστεράς - Δεξιάς στις εκλογές

"Ή θα έχουμε ασφαλιστικό Πινοσέτ ή όχι, ή το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο ή απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχει αξιοπρέπεια στον χώρο εργασίας" αυτά θα είναι τα ξεκάθαρα διλήμματα των εκλογών που έρχονται, όπως τα έθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς μιλώντας στο Open. Η σύγκρουση στις εκλογές θα είναι "Αριστερά - Δεξιά" εκτιμά ο Χρ. Βερναρδάκης, με τον Νίκο Βούτση να υπογραμμίζει ότι τα διλήμματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι τα ίδια. Την ίδια ώρα, από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας. Για "Σεπτέμβριο - Οκτώβριο" έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τις ευρωεκλογές"

"Η χρόνια που διανύουμε έχει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος τη τετραετίας. Ο Τσίπρας θα είναι ξανά πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει και τις ευρωεκλογές" εκτίμησε ο Ν. Παππάς. "Οι επόμενες εκλογές θα είναι εκλογές Τσίπρα - Μητσοτάκη, Δεξιάς - Αριστεράς, νεοφιλελευθερισμού απέναντι στις πολιτικές ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους. Το εκλογικό δίλημμα θα προσωποποιηθεί" σημείωσε από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι οι κοινωνικές διεργασίες είναι πέραν των προσώπων, απευθύνοντας εκ νέου κάλεσμα στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.. "Μιλάμε για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι ευπρόσδεκτο. Η πρόσκλησή μας είναι ανοιχτή" είπε χαρακτηριστικά.

Ν. Βούτσης: Θετικό αποτέλεσμα

"Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι θετικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ευρύτερο προοδευτικό μέτωπο για το οποίο εργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ" επισήμανε ο Ν. Βούτσης . Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές θα είναι "πολύ σκληρές και αντιπαραθετικές, διότι τα διλήμματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι τα ίδια". "Δεν θα είναι μια τυχαία ή χαλαρή σύγκρουση" τόνισε. "Από εκεί και πέρα θα διαμορφωθεί ο χάρτης των συσχετισμών και από εκεί και πέρα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου, θα μπορέσουν να αποτιμήσουν την προσφορά κάθε πολιτικής δύναμης αλλά και προς ποια Ευρώπη, προς ποια Ελλάδα πηγαίνουμε" πρόσθεσε.

Συμμαχικός παράγοντας ο χρόνος

Σχολιάζοντας τα δημοσκοπικά ευρήματα, ο Ν. Βούτσης εκτίμησε ότι η οικονομική πολιτική, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, δεν μπορεί να αποτυπωθεί άμεσα στις δημοσκοπήσεις και στην γνώμη του κόσμου. "Πρέπει να καταλάβει το νοικοκυριό ότι έχει αλλάξει η κατάσταση, χρειάζεται χρόνος" σημείωσε, τονίζοντας πως το θέμα του χρόνου "είναι παράγοντας συμμαχικός προς την κυβέρνηση".

Την ανάγκη "να κρατήσουμε το πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών" επισήμανε από την ΕΡΤ η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Σβίγκου. "Η Ευρώπη συνθλίβεται από τις δυνάμεις της Ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού. Το βλέπουμε και στη χώρα μας. Η Νέα Δημοκρατία είναι μια ακραία νεοφιλελεύθερη δύναμη που κλείνει το μάτι της προς την Ακροδεξιά" σημείωσε μεταξύ άλλων.

Αυξημένες πιθανότητες αυτοδυναμίας

Μιλώντας στο News 247, o Xρ. Βερναρδάκης εξέφρασε ξανά την εκτίμηση ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ενδέχεται να μην εκπροσωπηθεί στην επόμενη Βουλή, σημειώνοντας πως δεν το εύχεται. Εξηγώντας αυτή την εκτίμηση, ανέλυσε πως όταν τα διλήμματα είναι έντονα και οι εκλογικές αντιπαραθέσεις πολωτικές, τότε ο ενδιάμεσος χώρος πιέζεται, "Τα έχει ζήσει και ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Συνασπισμού παλιότερα" είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε πως όποιο κόμμα αναδειχθεί πρώτο -εκτιμώντας πως θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ- έχει αυξημένες πιθανότητες αυτοδυναμίας, καθώς η επόμενη Βουλή δεν θα είναι οκτακομματική, ενώ παρατήρησε πως υπάρχει η πιθανότητα να εκπροσωπηθεί το κόμμα του Βελόπουλου στα δεξιά της Ν.Δ.

Πυρά από το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Έντονη ήταν η αντίδραση από την πλευρά του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τον γραμματέα επικοινωνίας του κόμματος Στ. Μαλέλη να κάνει λόγο για αυτογελοιοποίηση: "Ο κ. Βερναρδάκης, καταλαβαίνοντας το τέλος της λαϊκίστικης και νεοδεξιάς πολιτικής που υπηρέτησε, αντί να σωπαίνει, συνεχίζει να αυτογελοιοποιείται" σημείωσε. Για "φαιδρότητες" και "νευρικότητα" έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Π. Χρηστίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL