Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Ευρωπαίος αξιωματούχος για Eurogroup / Ευρωπαίος αξιωματούχος για Eurogroup: Δύσκολο να δοθεί η δόση, αλλά όχι αδύνατον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευρωπαίος αξιωματούχος για Eurogroup / Ευρωπαίος αξιωματούχος για Eurogroup: Δύσκολο να δοθεί η δόση, αλλά όχι αδύνατον

Μικρές πιθανότητες δίνουν στις Βρυξέλλες να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης ενός περίπου δισεκατομμυρίου από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος στο Eurogroup της Δευτέρας. Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, που ενημέρωσε χθες τον Τύπο στις Βρυξέλλες ενόψει της επερχόμενης συνεδρίασης, ανέφερε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να το αποκλείσει κανείς, ωστόσο σημείωσε πως “είναι πολλά αυτά που απομένουν να γίνουν και λίγες οι μέρες".

Σε διαφορετική περίπτωση ο ίδιος εκτίμησε ότι το ζήτημα θα παραπεμφθεί πιθανότατα στο Eurogroup του Απριλίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι ή και νωρίτερα, εάν λάβει σχετική εντολή το EuroWorking Group.

Το πιο σημαντικό από τα ανοιχτά σημεία, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, είναι το διάδοχο σχήμα του Νόμου Κατσέλη. Όπως είπε, εάν υπάρχουν “σαφή σημάδια” μέχρι τη Δευτέρα ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος, αναμένεται να συγκληθεί EuroWorking Group προκειμένου να δώσει το “πράσινο φως” για τη λήψη της τελικής απόφασης στο Eurogroup. “Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αυτά τα σημάδια” ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL