Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Τέλος στα σενάρια τύπου "007" από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέλος στα σενάρια τύπου "007" από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Τέλος στο υποτιθέμενο "θρίλερ" με το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος το περασμένο Σάββατο βάζει η επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Ούτε τόνοι χρυσό, ούτε μυστικές συναντήσεις, ούτε "κρυφά" δρομολόγια, ούτε σενάρια βγαλμένα από κατασκοπικές ταινίες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο αεροσκάφος επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάζα. Ο υπουργός Εξωτερικών νωρίτερα είχε παρευρεθεί σε δύο συσκέψεις του ΟΗΕ στη Γενεύη και είχε πραγματοποιήσει άλλη μία προσγείωση για ανεφοδιασμό στην Πορτογαλία. Επομένως, η παρουσία του στην Ευρώπη ήταν επίσημη, ενώ είχε προσγειωθεί σε άλλες δύο ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως επισημαίνει η ΥΠΑ το αεροσκάφος με νηολόγιο Βενεζουέλας (YV2486) προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με επίσημο κατατεθειμένο σχέδιο πτήσης στις 2 Μαρτίου προερχόμενο από το Άμπου Ντάμπι. Σκοπός της προσγείωσης ήταν ο ανεφοδιασμός καυσίμων και ο τεχνικός έλεγχος.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ, η πρεσβεία της Βενεζουέλας μέσω του υπουργείου Εξωτερικών αιτήθηκε διάθεση της VIP αίθουσας του αερολιμένα προκειμένου να φιλοξενηθεί ο Χόρχε Αρεάζα. "Η αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου φιλοξένησε τον υπουργό της Βενεζουέλας, όπως προβλέπεται από την εθιμοτυπία, μέχρι την ώρα ολοκλήρωσης του ανεφοδιασμού" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, όπου επισημαίνεται πως "πλην των επιτετραμμένων στην αίθουσα VIP δεν υπήρχαν άλλες επισκέψεις στον χρόνο παραμονής του ξένου αξιωματούχου".

Στη συνέχεια, το αεροσκάφος αναχώρησε στις 5.47 (ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο στο Πράσινο Ακρωτήρι. Η αναχώρηση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με νέο επίσημο κατατεθειμένο και εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης και αναγραφόμενη ώρα απογείωσης 5.30 τοπική. Το αεροσκάφος σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης θα κατευθυνόταν στον τελικό του προορισμό μέσω των εναερίων χώρων της Ιταλίας, της Τυνησίας, της Αλγερίας, του Μαρόκου και των Καναρίων Νήσων.

Αναμάσημα των σεναρίων της αντιπολίτευσης του Γκουαϊδό

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ο ΣΚΑΪ "αποκάλυψε" ένα σενάριο που, κατά σύμπτωση, διακινεί η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα, πως η κυβέρνηση Μαδούρο μεταφέρει τόνους χρυσού της Βενεζουέλας στο εξωτερικό, με ένα αεροσκάφος που πιθανότατα δεν θα μπορούσε καν να απογειωθεί με τέτοιο φορτίο. Την ίδια στιγμή, καταρρέει και το αφήγημα ότι "καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν του επέτρεψε να προσγειωθεί". Άραγε και η Ελβετία και η Πορτογαλία είναι οπαδοί του Μαδούρο;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL