Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
Αποδοκιμασία της ακραίας ρητορικής για να ακούει ο Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποδοκιμασία της ακραίας ρητορικής για να ακούει ο Μητσοτάκης

Αιχμηρά μηνύματα για την ακροδεξιά ρητορεία της εθνικιστικής πτέρυγας της Ν.Δ. -που υιοθετεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με την Αριστερά- έστειλαν ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο της νέας παρουσίασης του βιβλίου του αντιπροέδρου του κόμμματος «Μεταρρυθμίσεων ανάβασις. Ευρωπαίοι εξ ανάγκης ή εκ πεποιθήσεως;».

“Πιστεύω στη Ν.Δ. που υπερασπίζεται με θάρρος και παρρησία τις ιδέες της, αλλά διαλέγεται με αξιοπρέπεια και ευπρέπεια με την Αριστερά” υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ αντίστοιχα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ισχυρίστηκε με νόημα ότι “ο πολιτικός διάλογος πρέπει να γίνεται με αστική ευγένεια απέναντι στην Αριστερά”. Ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι "αυτή η λογική αποτελεί απαραίτητη συνθήκη πολιτικής επικράτησης της Ν.Δ." και χαρακτήρισε το βιβλίο του Κωστή Χατζηδάκη “ευαγγέλιο αυτής της προσπάθειας”. Πρόσθεσε δε πως ο Κωστής Χατζηδάκης είναι “ένας άνθρωπος που αντιλαμβάνομαι κι έχουμε κοινή αντίληψη για το ποιο πρέπει να είναι το πλαίσιο της Ν.Δ. παρά τις πολλές αποχρώσεις”.

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. εξήγησε πως “κάλεσα τον Νίκο Δένδια γιατί γνωριζόμαστε χρόνια, είμαστε και οι δύο υπέρ μιας σύγχρονης και ευρωπαϊκής Ν.Δ., είναι ο υπουργός που σήκωσε το βάρος για την αντιμετώπιση του άγους της Χρυσής Αυγής”. Ο Νίκος Δένδιας, επιδιώκοντας να αναδείξει το έργο της διακυβέρνησης Καραμανλή, σημείωσε με νόημα: “Ο Κωστής δεν αποποιείται το παρελθόν του. Υπερασπίζεται τα σωστά της κυβέρνησης 2004-2009. Υπερασπίζεται την πορεία του και τις κυβερνήσεις που υπηρέτησε χωρίς ίχνος φανατισμού και μονομέρειας”.

"Δυναμικό ξεκίνημα" μπροστά στον Βορίδη

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάτες του Κωστή Χατζηδάκη διαμήνυαν μετά το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου πως “ήταν ένα δυναμικό ξεκίνημα για τον ίδιο, που συνδυάστηκε με το γνωστό προφίλ της μετριοπάθειας και της σοβαρότητας, παρά τη σταθερή όξυνση του πολιτικού κλίματος.”.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, τα στελέχη των κυβερνήσεων και του κόμματος της Ν.Δ. επί Κώστα Καραμανλή, Μαριέττα Γιαννάκου, Γιάννης Παπαθανασίου, Λευτέρης Ζαγορίτης και Πέτρος Δούκας καθώς και οι βουλευτές Μάκης Βορίδης, Μαρία Σπυράκη, Νότης Μηταράκης, Χρήστος Δήμα, Νίκη Κεραμέως, Κατερίνα Μάρκου και Χάρης Θεοχάρης. Τέλος, παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας καθώς και οι καθηγητές πανεπιστημίου Νίκος Αλιβιζάτος, Νικηφόρος Διαμαντούρος, Απόστολος Γεωργιάδης, Γιώργος Ιωάννου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL