Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Γιώργος Σταθάκης: / Γιώργος Σταθάκης: Συμβάσεις αορίστου χρόνου στους "εργολαβικούς" της ΔΕΠΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Σταθάκης: / Γιώργος Σταθάκης: Συμβάσεις αορίστου χρόνου στους "εργολαβικούς" της ΔΕΠΑ

Τη μετατροπή των εργολαβικών εργαζόμενων της ΔΕΠΑ σε αορίστου χρόνου επιβεβαίωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την ΔΕΠΑ. Το νομοσχέδιο συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό θα κατατεθεί και η τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τα κόκκινα δάνεια. Το νομοσχέδιο και η τροπολογία εκτιμάται ότι θα ψηφιστούν την Πέμπτη.

Το νομοσχέδιο διασπά τη ΔΕΠΑ σε δύο κομμάτια, το εμπορικό που θα ιδιωτικοποιηθεί και το υποδομών που θα παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο. Ο Γ. Σταθάκης δεσμεύτηκε για το μέλλον των εργαζόμενων. "Έχουμε κληρονομήσει ένα απαράδεκτο καθεστώς εργολαβικών εργαζόμενων σε αυτές τις εταιρείες. Είναι ξένο προς την ιδεολογία της κυβέρνησης. Η πρόθεσή μας είναι κατά τη διάρκεια της μετάβασης να προσφέρουμε συμβάσεις αορίστου χρόνου σε όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες" τόνισε.

Η Ν.Δ. επιφυλάχθηκε για το νομοσχέδιο, όμως ο εισηγητής της Κώστας Σκρέκας δήλωσε ότι συμφωνεί με τη γενική κατεύθυνση του νομοσχεδίου και περιορίστηκε σε επιμέρους παρατηρήσεις. Πάντως κατηγόρησε την κυβέρνηση για "νεοφιλελεύθερο κομμουνισμό", κάνοντας τον Γ. Σταθάκη να σχολιάσει δηκτικά: "Προσπαθώ να καταλάβω αυτόν τον νεοφιλελεύθερο κομμουνισμό. Μου έχει δημιουργήσει σύγχυση!".

Ο υπουργός Ενέργειας υπενθύμισε ότι "η βασική προσέγγιση της κυβέρνησης ήταν τα δίκτυα να παραμείνουν σε δημόσιο έλεγχο μέσω εταιρειών όπου το κράτος θα έχει το 51% και να προχωρήσουμε σε αποκρατικοποίηση των εμπορικών δραστηριοτήτων". Για τη ΔΕΠΑ διευκρίνισε ότι "ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων σε εμπορικό και υποδομών ισχύει. Θεσμικά έχουμε κάνει καθολικό διαχωρισμό στην ενέργεια. Όποιος επιλέξει να μπει στον διαγωνισμό δεν θα αποκλείεται, αλλά αν κερδίσει, θα πρέπει να λύσει και το θέμα του διαχωρισμού". Η ανάγκη για διαχωρισμό, πρόσθεσε, θα ισχύσει και για το νέο ιδιοκτήτη των ΕΛ.ΠΕ. και για τη Θεσσαλονίκη. "Θα πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους για να τηρήσουν τον διαχωρισμό" είπε χαρακτηριστικά.

Στην υιοθέτηση της γεωθερμίας ακόμη και στα σπίτια αναφέρθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς, ενώ ο υπουργός σημείωσε ότι "προσπαθούμε να δώσουμε μια ώθηση σε έναν κλάδο που η χώρα έχει τεράστιο δυναμικό".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL