Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
ΣΥΡΙΖΑ: "Τι έχει να πει ο Κυρ. Μητσοτάκης για την υπόθεση Γεωργιάδη;"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: "Τι έχει να πει ο Κυρ. Μητσοτάκης για την υπόθεση Γεωργιάδη;"

Αποστάσεις από τον ισχυρισμό του Λευτέρη Αυγενάκη ότι "από την πρώτη στιγμή υπήρξε μια σκευωρία" αναφορικά με την καταδίκη του Νίκου Γεωργιάδη -σε πρωτόδικο βαθμό για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων- λαμβάνουν προβεβλημένα στελέχη της Ν.Δ.

"Δεν έχει πει ποτέ για πολιτική δίωξη η Ν.Δ., ο κ. Αυγενάκης έχει την ευθύνη της συγκεκριμένης φράσης" επεσήμανε ο Μάκης Βορίδης, ενώ "αφού υπάρχει καταδικαστική απόφαση για τον Νίκο Γεωργιάδη, τι είδους σκευωρία είναι αυτή;" αναρωτήθηκε ο Γιώργος Βλάχος. Το ερώτημα "τελικά ποια είναι η θέση της Ν.Δ. και ποιος την εκφράζει;" θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μάκης Βορίδης επεσήμανε (ΕΡΤ1): "Ποιος είπε για πολιτική σκευωρία; Θα ρωτήσετε τον κ. Αυγενάκη γιατί το είπε. Εγώ προσωπικά ξέρω τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Η θέση της είναι πάρα πολύ απλή και ξεκάθαρη. Από τη στιγμή που κατέστη γνωστή η συγκεκριμένη κατηγορία δεν έχει σχέση ο άνθρωπος αυτός με το κόμμα". Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη το βράδυ η Πειραιώς είχε υπογραμμίσει:

"Ο κ. Νίκος Γεωργιάδης δεν είναι σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν προσφέρει υπηρεσίες στη Νέα Δημοκρατία και η κομματική του ιδιότητα έχει ανασταλεί μέχρις ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του". Ωστόσο πρωί της ίδιας ημέρας γαλάζιοι κύκλοι δεν είχαν ενημερώσει για την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του πρώην βουλευτή.

Συν τοις άλλοις ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Βλάχος (Νews 247) μίλησε "για ειδεχθή και καταδικαστέα πράξη" και πρόσθεσε ότι "πρόκειται για προσωπικό θέμα για το οποίο δεν μπορεί να απολογούνται τρίτοι". Αναφορικά με την προχθεσινή δήλωσή του ότι "ο καθένας μας θα μπορούσε να είχε μπλέξει" αποσαφήνισε πως "δεν υπάρχει κανενός είδους κάλυψη από μένα στο ζήτημα" επαναλαμβάνοντας ότι "έχουμε να δούμε τον κ. Γεωργιάδη πάνω από δέκα χρόνια".

Ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ

Σε αυτό το φόντο η Κουμουνδούρου ανέφερε πως "η σιωπή της Ν.Δ. στα ερωτήματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη συνοδεύτηκε από αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών της που αυξάνουν τα ερωτήματα για την ενοχική στάση της Ν.Δ.".

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει δε το ερώτημα: "Τελικά τι έχει να πει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση Γεωργιάδη; Δικός του σύμβουλος και στενός συνεργάτης ήταν και θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη των άθλιων χειρισμών συγκάλυψης και στήριξης" και συνεχίζει: "Επιβεβαιώνει η αξιωματική αντιπολίτευση τα όσα ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τον διάλογό του με τον κ. Μητσοτάκη που τον συμβούλεψε εικονικά να απομακρυνθεί μέχρι να περάσει το θέμα;".

Επιπλέον το κυβερνών κόμμα ερωτά αν "ισχύει ακόμα ο ισχυρισμός της Ν.Δ. για ‘πολιτικό κανιβαλισμό’ εναντίον του Ν. Γεωργιαδη, όπως ισχυρίστηκε σε σχετική δήλωση ‘πηγών’ της;", αλλά και αν "η παρουσία τόσων κεντρικών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δίκη Γεωργιάδη ήταν προσωπική τους απόφαση; Πώς την κρίνει η Ν.Δ.;".

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ζήτημα αν "ισχύουν τα σχετικά δημοσιεύματα, αλλά και οι καταγγελίες του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. κ. Σπύρου για τον ενεργό ρόλο του κ. Γεωργιάδη ακόμα και στη σύνταξη των ψηφοδελτίων της Ν.Δ.;".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL