Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Λ. Κατσέλη ενόψει της εκδήλωσης της Δευτέρας: / Λ. Κατσέλη ενόψει της εκδήλωσης της Δευτέρας: Χάθηκε μια ευκαιρία για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να προχωρήσει μπροστά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λ. Κατσέλη ενόψει της εκδήλωσης της Δευτέρας: / Λ. Κατσέλη ενόψει της εκδήλωσης της Δευτέρας: Χάθηκε μια ευκαιρία για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να προχωρήσει μπροστά

Απογοήτευση για τη στάση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. εξέφρασε η Λ. Κατσέλη, με τον Ούντο Μπούλμαν, ο οποίος έχει δεχτεί επανειλημμένα τα “πυρά” της Χαρ. Τρικούπη, να στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει της εκδήλωσης της Δευτέρας. Σημείωσε ότι ο επιδιωκόμενος προοδευτικός μετασχηματισμός της Ευρώπης απαιτεί το ευρύτερο δυνατό προοδευτικό μέτωπο και πως αυτό πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο και “όχι παιχνίδια πολιτικής εξουσίας ή παλιοί θυμοί”.

“Χάθηκε μια ευκαιρία για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να πάρει την πρωτοβουλία και να προχωρήσει μπροστά” δήλωσε (ρ/σ Θέμα) η Λ. Κατσέλη σχολιάζοντας την άρνηση της Φ. Γεννηματά να συμμετάσχει στην εκδήλωση της Δευτέρας, αλλά και το απαγορευτικό που έβαλε στα στελέχη του φορέα. “Προσωπικά καλέσαμε και την κ. Γεννηματά να μιλήσει και τον Γιώργο Παπανδρέου. Αποφάσισαν να μην συμμετέχουν. Δυστυχώς οι στενά κομματικές σκοπιμότητες, όταν όλα τα κόμματα θέλουν να κυριαρχήσουν στον χώρο τους, είναι ευθύνη του κόμματος να πάρει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και όχι προσωπικές διαμάχες και σκοπιμότητες”, είπε. “Με στενοχωρεί, δεν μπορώ να το κατανοήσω, θα έπρεπε να ηγηθεί το ΚΙΝ.ΑΛΛ. αυτής της προσπάθειας” σχολίασε ειδικότερα για την απουσία του Γ. Παπανδρέου.

Η πρώην υπουργός διαβεβαίωσε ότι στη διοργάνωση δεν συμμετείχε η κυβέρνηση και πως η έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Ευημερία και την Ισότητα, που θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στο Caravel με τίτλο “Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη”, είναι πρωτοβουλία των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. “Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί έπρεπε να γίνει αντικείμενο αντεγκλήσεων και διαμάχης στο εσωτερικό, αλλά συνήθως έτσι δυστυχώς γίνεται” σχολίασε.

Επισημαίνεται ότι την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών με το Ελληνικό Γραφείο του FriedrichEbert Stiftung και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής ΙΝΕΡΠΟΣΤ. Εκεί, θα μιλήσουν εκτός από τον πρόεδρο της ευρωομάδας των ευρωσοσιαλιστών και τη Λ. Κατσέλη, ο Αλ. Τσίπρας, που προσκλήθηκε ως πρωθυπουργός να κλείσει την εκδήλωση, όπως έχει γίνει στις άλλες χώρες που παρουσιάστηκε η έκθεση, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θ. Θεοχαρόπουλος, αλλά και οι ευρωβουλευτές Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), Μ. Κύρκος (Ποτάμι) και η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κοππά.

Μπούλμαν: Οι κοινοί στόχοι στο επίκεντρο, όχι σε παιχνίδια και παλιούς θυμούς

Ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα ο Ού. Μπούλμαν είπε πως η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι “τέλειο μέρος για να συζητήσουμε το όραμά μας”, εξηγώντας ότι “καμία άλλη χώρα δεν έχει υποφέρει τόσο πολύ από τις πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν από τις συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις όπως η Ελλάδα”.

Ο πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είπε ότι "μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις περίπλοκες και αλληλένδετες προκλήσεις μόνο αν επιτύχουμε υψηλότερη συνοχή μεταξύ των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών πολιτικών”. “Χρειάζεται”, τονίζει, “να αλλάξουμε τις κοινωνίες μας χωρίς να επιβαρύνουμε τα πιο αδύναμα μέλη τους”, προσθέτοντας ότι “ο οικολογικός προσανατολισμός της οικονομίας πρέπει να συμβαδίζει με αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και δίκαιη φορολογία, για παράδειγμα".

"Για να πραγματοποιήσουμε αυτό τον μετασχηματισμό, χρειαζόμαστε μια όσο το δυνατόν ευρύτερη συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων” τόνισε, για να καταλήξει: “Οι κοινοί μας στόχοι για την Ευρώπη και τους πολίτες της πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας -και όχι σε παιχνίδια πολιτικής εξουσίας ή σε παλιούς θυμούς. Το χρωστάμε στον λαό μας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL