Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Η Πτολεμαΐδα γύρισε την πλάτη στους ακραίους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Πτολεμαΐδα γύρισε την πλάτη στους ακραίους

Η Πτολεμαΐδα γύρισε την πλάτη στα ακραία στοιχεία που προσπάθησαν, χθες, να ματαιώσουν την τελετή ορκωμοσίας των πρώτων αποφοίτων της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας, στην οποία παρέστη η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη. Στο κάλεσμα των «Πτολεμαίων Μακεδόνων» για συγκέντρωση έξω από τη Σχολή Πυροσβεστών ανταποκρίθηκαν περίπου πενήντα γνωστοί ακροδεξιοί, οι οποίοι προκάλεσαν και εντάσεις με την αστυνομία. Έγιναν δύο συλλήψεις, ενώ πέντε άτομα, εκ των οποίων τέσσερις αστυνομικοί, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με μικροτραυματισμούς από τα επεισόδια.

Στοχευμένα και προαποφασισμένα...

Η Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε «στοχευμένη και προαποφασισμένη» από τους ακροδεξιούς την επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις. «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πτολεμαΐδα και τη Δυτική Μακεδονία. Έχουμε τους πρώτους απόφοιτους της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας, 73 άνδρες και 16 γυναίκες. Ωστόσο, αυτή τη μέρα επιχείρησαν να την αμαυρώσουν κάποιοι ακραίοι προσπαθώντας να σταματήσουν την ορκωμοσία των πυροσβεστών. Πρόκειται για ακραίους κύκλους, που κινούνται με βάση ένστικτα τα οποία δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία. Επιτέθηκαν στην αστυνομία και έγινε σύγκρουση, στοχευμένη, προαποφασισμένη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο λαός της Πτολεμαΐδας, ο λαός της Κοζάνης τους γύρισε την πλάτη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έβριζαν χυδαία

Οι ακροδεξιοί είχαν συγκεντρωθεί περίπου 500 μέτρα μακριά από τη Σχολή Πυροσβεστών και φώναζαν διάφορα συνθήματα για τη Μακεδονία, ενώ προκαλούσαν συνεχώς τους άνδρες των ΜΑΤ , φωνάζοντάς τους ότι πρέπει να ντρέπονται διότι «φυλάγετε τους προδότες» και τα «κομμούνια» και «χτυπάτε Έλληνες». Κάποια στιγμή η ομάδα των ακροδεξιών συνεπλάκη με τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εκ των «διαδηλωτών» και τέσσερις αστυνομικοί, ενώ από τα δύο άτομα που συνελήφθησαν για τα επεισόδια ο ένας φέρεται να είναι εκ των διοργανωτών της αντισυγκέντρωσης και μέλος της ακροδεξιάς και εθνικιστικής ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες».

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στήριξε τις εκδηλώσεις μίσους των «Πτολεμαίων Μακεδόνων» με δήλωσή του, κάτι που σχολίασε και στο Τwitter η Όλγα Γεροβασίλη.

Ο νοών νοείτω

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, που ουσιαστικά φαίνεται ότι δεν βρίσκει κανέναν λόγο να προστατεύει πολιτικούς όταν απειλούνται από ακροδεξιούς και φασιστικούς κύκλους. «Είμαστε υπηρέτες της δημοκρατίας και όχι πραιτωριανοί, όπως πλέον μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού μας κατηγορεί» αναφέρει η ανακοίνωση και σε άλλο σημείο προσθέτει πως «για άλλη μια φορά η αστυνομία έγινε σάκος του μποξ. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση κατόρθωσε να εξοστρακίσει τη λαϊκή οργή και να τη στείλει στον πλέον ευάλωτο, σε αυτόν που έχει την υποχρέωση να εκτελέσει αδιαμαρτύρητα τις εντολές που δέχεται»!

«Εν κατακλείδι σταματήστε να μας βάζετε να κάνουμε τον 'στόχο' για να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί οι οποίοι νομοθετούν κάθε μέρα εναντίον του ελληνικού λαού» καταλήγει η ανακοίνωση και ο νοών νοείτω για το πώς σκέφτεται το συγκεκριμένο συνδικαλιστικό όργανο τον ρόλο της αστυνομίας, αλλά και το πώς αφήνει άθικτους τους ακροδεξιούς που προκάλεσαν τα επεισόδια, επιρρίπτοντας μάλιστα την ευθύνη στην κυβέρνηση!

Ξαναχτυπά ο «Ιερός Λόχος»

Στο μεταξύ η φασίζουσα ομάδα «Ιερός Λόχος 2012», μέλη της οποίας δημιούργησαν πριν από λίγες ημέρες εντάσεις στην Κατερίνη, έξω από εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Δημ. Τζανακόπουλο, τώρα καλεί σε συγκέντρωση έξω από το πρώην στρατόπεδο «Μπαρέτη», στον Λαγκαδά. Εκεί μεθαύριο θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος για να εγκαινιάσουν το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ανακύκλωσης. «Έρχονται αυτοί που είτε με την υπογραφή τους είτε με τη σιωπή τους ξεπούλησαν την ιστορία της Μακεδονίας μας» γράφουν οι αφίσες της φασίζουσας ομάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL