Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Γέφυρα ΚΙΝ.ΑΛΛ. στον... πολιτικό αναχωρητισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γέφυρα ΚΙΝ.ΑΛΛ. στον... πολιτικό αναχωρητισμό

Η νέα, πολύπλοκη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποτυπώθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς καταψήφισε το νομοσχέδιο για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς και τα ηλεκτρονικά τιμολόγια επικαλούμενο στην πραγματικότητα πολιτικούς λόγους, όπως την πρωτοβουλία "Γέφυρα", τα πλεονάσματα και τα δάνεια ελληνικών τραπεζών προς ξένες εταιρείες που επενδύουν στην Ελλάδα!

"Υπήρξαν και παρεμβάσεις και τοποθετήσεις κομμάτων που προσπαθώ να καταλάβω, αλλά νομίζω δεν μπορώ να απαντήσω στη λογική του νομοσχεδίου. Ιδιαίτερα από την πλευρά του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος επικαλέστηκε μια σειρά από λόγους γιατί δεν θα ψηφίσει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. το νομοσχέδιο αυτό που καμία σχέση δεν έχουν με το νομοσχέδιο" σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας σημειώνοντας ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επικαλέστηκε άσχετα επιχειρήματα ως προς το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε και από τη Ν.Δ.

Δ. Δημητριάδης: Αυτοπεριθωριοποίηση

"Μάλλον μπαίνουμε σε μια νέα πολιτική φάση γι’ αυτόν τον πολιτικό χώρο, όπου από τη φάση της αυτοπεριθωριοποίησης στην οποία έχει επέλθει, αναζητά πλέον μια στρατηγική αναχώρησης διακρίνεται από έναν αναχωρητισμό", υπογράμμισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης.

Ξέσπασμα Κωνσταντινόπουλου

Ενδεικτικά της αποσταθεροποίησης ήταν όσα είπε ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ. "Οι γέφυρες που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την ανάπτυξη όσο για την απασχόληση είναι ανάλογες του μνημοσύνου που έκανε σε μια μικρή αίθουσα" ανέφερε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος. "Δεν μπορούν να κρυφτούν αυτοί που έχουν τον ίδιο ιδεολογικό και πολιτικό προσανατολισμό. Δεν μπορεί να κρυφτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ουσιαστικά υιοθετεί όλες τις πολιτικές της Ν.Δ. Και απλά η Ν.Δ. αφού τις υιοθετεί, θα έρθει να γίνει πλειοψηφία" είπε και πρόσθεσε: "Όποιος θέλει διάλογο υπάρχει χώρος. Είναι το 'Πρόγραμμα Ελλάδα'. Διάλογος, όμως για εσάς είναι η εξαγορά προσώπων με μια καρεκλίτσα". Διαμαρτυρήθηκε ακόμη και επειδή η Εθνική Τράπεζα ενέκρινε δάνειο στη γερμανική εταιρεία που επενδύει στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος χωρίς να βάζει ίδια κεφάλαια.

Ν. Δένδιας: Κατανοητή υπαρξιακή αγωνία

"Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. τον τελευταίο καιρό, για κάποιον περίεργο αν και κατανοητό λόγο, έχει στοχεύσει τη Ν.Δ. Όταν η Ν.Δ. λέει 'άσπρο', το ΚΙΝ.ΑΛΛ. πρέπει να λέει 'μαύρο'" διαμαρτυρήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε: "Η υπαρξιακή αγωνία κάθε κόμματος είναι κατανοητή, είναι σεβαστή και αν θέλετε συμπαθής. Αλλά δεν μπορεί να εκφράζεται ως επιθετικότητα έναντι ενός άλλου πολιτικού χώρου που στο τέλος - τέλος κάνει τη δουλειά του".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL