Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Κ. Γαβρόγλου: Για πρώτη φορά ο κλήρος εξασφαλίζεται
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Γαβρόγλου: Για πρώτη φορά ο κλήρος εξασφαλίζεται

«Για πρώτη φορά ο κλήρος εξασφαλίζεται με τον τρόπο που πρέπει να εξασφαλίζεται σ’ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος» επισήμανε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την οποία ενημέρωσε για το σχέδιο υλοποίησης της συμφωνίας Εκκλησίας - Πολιτείας, ενώ δεσμεύτηκε για επίλυση των προβλημάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Κρήτης.

Ο μητροπολίτης γέρων Πριγκιποννήσων Δημήτριος ευχαρίστησε τον Κ. Γαβρόγλου «για τη φιλοξενία του, για την αγάπη του και τον σεβασμό του προς τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προς ημάς», ενώ επιφυλάχθηκε για τη στάση του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετά τη μελέτη του σχεδίου.

ΙΣΚΕ: Μας χρυσώνουν το χάπι

Παράλληλα, ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος εκφράστηκε αρνητικά για το σχέδιο. Ο αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ Γιώργος Βαμβακίδης υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση από την κυβέρνηση, απλώς μας χρυσώνουν το χάπι με κάποιες αλλαγές στην ορολογία» εκτιμώντας ότι «είναι αβέβαιο το μέλλον» και ότι η Ιερά Σύνοδος δεν θα αλλάξει την απόφασή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL