Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.6°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C27.0°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 84%
"Μαχητές της Ν.Δ." κατά τον Αυγενάκη όσοι στοχοποιούν βουλευτές!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Μαχητές της Ν.Δ." κατά τον Αυγενάκη όσοι στοχοποιούν βουλευτές!

«Mαχητές της Ν.Δ.» θεωρεί ο Λευτέρης Αυγενάκης αυτούς που στοχοποιούν τους βουλευτές που προσανατολίζονται να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, οδηγώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στο συμπέρασμα πως “πίσω από αυτό το συντονισμένο σχέδιο στοχοποίησης και απειλών σε βουλευτές βρίσκεται η ηγετική ομάδα της N.Δ. και προσωπικά ο αρχηγός της κ. Μητσοτάκης”. Πλήρη κάλυψη στις απόπειρες εκφοβισμού βουλευτών παρέχει και ο Βασιλης Κικίλιας, που έθεσε το ερώτημα: “Δεν είναι θεμιτό ένας πολίτης να διαμαρτύρεται με mail, με fax, με τηλέφωνα, με συλλαλητήρια στον βουλευτή του;”. Σε άλλο μήκος κύματος, ο Κώστας Καραγκούνης, καθώς υπογράμμισε πως “λέμε όχι σε οποιαδήποτε έκφραση βίας, πόσο μάλλον εναντίον πολιτικών, γιατί αυτό αντανακλά και στον κοινοβουλευτισμό και στη δημοκρατία”.

Κάλυψη στον Αβραμάκο...

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της N.Δ. αρνήθηκε να καταδικάσει -σε τηλεοπτικό πάνελ του ΑΝΤ1- την εκστρατεία τρομοκράτησης βουλευτών του "γαλάζιου" στελέχους Σπύρου Αβραμάκου, παρά την καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη ότι «δυστυχώς δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για τον γραμματέα της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. και τα απειλητικά μηνύματα εναντίον βουλευτών». Δεν δίστασε δε να αποκαλέσει «τραμπούκο» τον Νίκο Φίλη, σημειώνοντας ότι «οι νεοδημοκράτες δεν απειλούνται και δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν»!

"Ακροδεξιός κατήφορος δίχως τέλος"

Σε αυτό το φόντο, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον πρόεδρο της N.Δ. ότι “υπηρετεί τον ακροδεξιό λαϊκισμό για να κάνει το χατίρι των κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη». Το κυβερνών κόμμα τονίζει ότι “ο ακροδεξιός κατήφορος της N.Δ. δεν έχει τέλος. Μετά την επανειλημμένη άρνηση του κ. Μητσοτάκη να καταδικάσει την οργανωμένη επιχείρηση εκφοβισμού βουλευτών από κεντρικό στέλεχος της N.Δ. στα βόρεια προάστια, ο γραμματέας της κ. Αυγενάκης, σε σημερινή του παρέμβαση στον ΑΝΤ1, πρόσφερε εκ νέου κάλυψη σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές”.

Κικίλιας: Πήγαν στις περιφέρειές τους;...

Επιπλέον, ο Βασίλης Κικίλιας έθεσε στο στόχαστρο τους βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μιλώντας για “έξι γυρολόγους, οπορτουνιστές, που έτσι θα μείνουν στην Ιστορία. Πού ήταν χθες αυτοί οι βουλευτές να δικαιολογήσουν την ψήφο τους; Θα περίμενα από τους συναδέλφους, σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση για το μέλλον, να έχουν το θάρρος και το σθένος να σταθούν στο βήμα της Βουλής και να πουν στην ελληνική κοινωνία αν αισθάνονται περήφανοι”. Ο τομεάρχης Άμυνας της N.Δ., βαδίζοντας στα χνάρια του Λευτέρη Αυγενάκη, έθεσε το ερώτημα (στον Real FM): “Αυτοί οι οποίοι χασκογελούν και πανηγυρίζουν εντός του Κοινοβουλίου, έχουν πάει στις εκλογικές τους περιφέρειες να δουν τι γνώμη έχει γι' αυτούς η ελληνική κοινωνία;"...

Σπυράκη: Πολιτική ανωμαλία... η κυβέρνηση!

Συν τοις άλλοις, η Μαρία Σπυράκη προχώρησε σε ονομαστικές αναφορές εναντίον βουλευτών, επισημαίνοντας πως “από σήμερα η χώρα έχει κυβέρνηση Τσίπρα - Ζουράρι - Παπακώστα. Μια κυβέρνηση κουρελού, που θυσιάζει τους κόπους των Ελλήνων μπροστά στην αγωνία του κ. Τσίπρα να μείνει για λίγο ακόμη στην εξουσία”. Η εκπρόσωπος Τύπου της N.Δ. σε ανάλογο πνεύμα πρόσθεσε πως “η πρωτοφανής πολιτική ανωμαλία να στηρίζεται ο κ. Τσίπρας από δανεικούς βουλευτές του κ. Καμμένου, ενώ εκείνος παριστάνει ότι πέρασε στην αντιπολίτευση, δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Ακόμη και η παρακμή έχει τα όριά της”...

Η Βούλτεψη επανέφερε τις συναλλαγές με δανειστές...

Εμπρηστικούς τόνους υιοθέτησε η βουλευτής της N.Δ. Σοφία Βούλτεψη, που κατηγόρησε την κυβέρνηση (Θέμα FM) ότι “συναλλάσσεται με τους δανειστές, με τους Σκοπιανούς, με αποστάτες, με αντάλλαγμα υπουργικούς θώκους εναντίον του ελληνικού λαού”, ενώ ο βουλευτής της N.Δ. Κώστας Τσιάρας υποστήριξε πως “όταν υπάρχουν άνθρωποι οι όποιοι με πολύ μεγάλη ευκολία, χωρίς να φεύγουν από το κόμμα τους, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα άλλο κόμμα, ενώ το δικό τους κόμμα έχει πάρει διαζύγιο με αυτό το βασικό κόμμα, πείτε μου εσείς ποσό καθαρή μπορεί να θεωρείται αυτή η εντολή προς την κυβέρνηση”.

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

Διαφορετική γλώσσα από Καραγκούνη - Χατζηδάκη

"Είμαστε κάθετα αντίθετοι" είπε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, χωρίς πάντως να παραλείψει την κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ περί παρελθόντος * Κ. Χατζηδάκης: "Δεν είναι επιτρεπτές οι απειλές"

Αποστάσεις ωστόσο από την εκστρατεία εκφοβισμού βουλευτών πήρε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης, καθώς ισχυρίστηκε (Πρακτορείο 104,9 FM) πως «εμείς σαν N.Δ. δεν έχουμε λογικές α λα καρτ, δεν αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα επιλεκτικά”. Πρόσθεσε δε ότι “είμαστε κάθετα και απόλυτα αντίθετοι σε αυτό το ζήτημα”, χωρίς ωστόσο να παραλείψει να αναφέρει πως “θα πρέπει να θυμίσουμε τι συνέβαινε στα χρόνια των Μνημονίων. Με ποια λογική, διαλεκτική και τι επιχειρηματολογία ακούγονταν από πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργών σήμερα της κυβέρνησης, τι γινόταν τότε με τις κρεμάλες να στέκονται παντού στην πλατεία Συντάγματος».

Αντίστοιχα και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης (Νews 247) δήλωσε πως "οι πολίτες έχουν δικαίωμα να μιλούν με τους βουλευτές", σημειώνοντας ωστόσο πως "δεν είναι επιτρεπτές οι απειλές, η βία και οι ακρότητες".

Υπενθυμίζεται πως προχθές ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της N.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης υπογράμμισε -κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση- πως “πρέπει να είναι ομόθυμα καταδικαστέες από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πρακτικές εκφοβισμού, εκβιασμού και απειλών κατά βουλευτών και να καταδικάζονται πάντα και όχι α λα καρτ". Είχε προηγηθεί στο βήμα η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, που είχε επισημάνει ότι η Βουλή πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα σε αυτές τις παρακρατικές πρακτικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL