Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά το βάζει στα πόδια»

Αναφορικά με την απόρριψη από τη ΝΔ της πρότασης του πρωθυπουργό προς τον κ. Μητσοτάκη για τηλεοπτικό debate σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνει ότι ο αρχηγός της ΝΔ «φοβάται την τετ α τετ αντιπαράθεση γιατί πολύ απλά δεν του έχει μείνει κανένα επιχείρημα»

«Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά το βάζει στα πόδια. Φοβάται την τετ α τετ αντιπαράθεση σε debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πολύ απλά δεν του έχει μείνει κανένα επιχείρημα», σχολιάζει με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση απαντώντας στη ΝΔ, η οποία απέρριψε τη χθεσινή σχετική πρόταση του πρωθυπουργού.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «η χθεσινή ρηματική διακοίνωση που διευκρινίζει ότι ο όρος εθνικότητα αναφέρεται αποκλειστικά σε ιθαγένεια, ότι η ιθαγένεια δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα και ότι η γλώσσα της γείτονος ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών γλωσσών, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, που ούτως ή άλλως είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας».

«Κατανοούμε γιατί κρύβεται. Ωστόσο ας μην αναζητά δικαιολογίες στην προκήρυξη εκλογών γιατί θα χρειαστεί να κρύβεται για πολύ καιρό ακόμα. Τα debates των εκλογών θα γίνουν στην ώρα τους τον Οκτώβριο του 2019» τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Τέλος, όσο για τη συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δε χρειάζεται να αγχώνονται, καθώς θα είναι εξαντλητική για να ακουστεί και η τελευταία άποψη όλων των βουλευτών».

Δείτε όλα τα σχόλια