Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Κατηγορηματική αποδοκιμασία από τον Ν. Βούτση...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατηγορηματική αποδοκιμασία από τον Ν. Βούτση...

«Διχαστικό, αντιλαϊκό για όλη την περιοχή μας, ανιστόρητο και εξαιρετικά επικίνδυνο για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας» χαρακτήρισε το αλυτρωτικό παραλήρημα του Ηλία Κασιδιάρη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κάνοντας λόγο για «ακραία πρόκληση». Ο χρυσαυγίτης βουλευτής ζήτησε η Ελλάδα να θέσει βέτο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ με σκοπό να προκληθεί εμφύλιος πόλεμος μεταξύ Σλάβων και Αλβανών και η Ελλάδα να εισβάλει με στρατιωτικές δυνάμεις ως «ειρηνευτική» δύναμη και «να κάνει ξανά ελληνικά αυτά τα εδάφη, που μας ανήκουν εδώ και αιώνες».

«Δεν είναι δυνατόν σε αυτή την αίθουσα να ακούγεται αυτό το παραλήρημα περί προδοσίας και περί προδοτών, όταν μάλιστα αυτό εδράζεται όχι σε μία ρητορική ακραίου διχασμού, αλλά σε μία λογική έγκλησης για αλυτρωτική από μέρους μας αντίληψη» υπογράμμισε ο Ν. Βούτσης κάνοντας λόγο για «επένδυση ιστορική, φιλοσοφική, γεωστρατηγική και πολιτική, η οποία μας ανελύθη για πρώτη φορά τόσο ενεργά μέσα σε αυτή την αίθουσα».

Μάλιστα, ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι κατά την ομιλία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου δεν υπήρξαν παρόμοιες αναφορές, καθώς «κρατιούνται κάποια προσχήματα στο επίπεδο της συζήτησης όταν είναι σε επίπεδο αρχηγών». Ο Ν. Βούτσης σημείωσε όμως ότι στη συνέχεια «ένας εκπρόσωπος αυτού του κόμματος λέει το 100% της άποψής του».

Ο Ηλ. Κασιδιάρης, κατά την πάγια τακτική των στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης, επιχείρησε να υπαναχωρήσει και να πείσει ότι παρερμηνεύτηκε υποστηρίζοντας ότι «ομιλώ για την παρέμβαση της Ελλάδος ως ειρηνευτικής δύναμης και εσείς λέτε ότι είμαι πολεμοχαρής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL