Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Το Ποτάμι δείχνει την... όχθη στον Σπ. Δανέλλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Ποτάμι δείχνει την... όχθη στον Σπ. Δανέλλη

Νέα δεδομένα έχουν προκύψει από χθες στο Ποτάμι. Χωρίς να έχει αλλάξει η θετική προδιάθεση των τεσσάρων εκ των συνολικά έξι βουλευτών υπέρ της συμφωνίας, εντείνονται οι πιέσεις, μέσω επιβολής κομματικής πειθαρχίας, προκειμένου να μεταπεισθεί ο Σπ. Δανέλλης να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο Σπ. Δανέλλης ήταν και χθες σαφής. Δήλωσε πως “αν το μείζον είναι το εθνικό θέμα, η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, τότε αναγκαστικά πιστεύω πρέπει να στηρίξεις την ύπαρξη μιας κυβέρνησης που θα φέρει αυτή τη συμφωνία και ούτως ή άλλως θα είναι βραχύβια”. “Δεν ξέρω τι θα κάνω, δεν έχει προκύψει αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολο και βαρύ το δίλημμα, αλλά σε αυτά τα δύσκολα σταυροδρόμια με την Ιστορία πρέπει να ακούς την συνείδησή σου” είπε. Είπε δε ότι θα έπρεπε να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝ.ΕΛΛ.

Κατόπιν αυτών, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γ. Μαυρωτάς, προανήγγειλε (ρ/σ News 24/7) ότι θα τεθεί κομματική πειθαρχία στην ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης, προειδοποιώντας πως αν ο κ. Δανέλλης επιμείνει, τότε θέτει εαυτόν εκτός κόμματος. "Σε μια κορυφαία διαδικασία, όπως αυτή της ψήφου εμπιστοσύνης, θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Διαφορετικά δεν είσαι κόμμα, αλλά σκορποχώρι” είπε, παρότι για τη συμφωνία δεν τίθεται πειθαρχία. “Νομίζω ότι στο τέλος η απόφασή του θα είναι προς την πλευρά του Ποταμιού", πρόσθεσε. "Με τα έως τώρα δεδομένα τέσσερις βουλευτές του Ποταμιού έχουμε εκφράσει θετική προδιάθεση για τη συμφωνία των Πρεσπών περιμένοντας παράλληλα να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα στα Σκόπια” είπε.

Ομοίως, ο εκπρόσωπος Δ. Τσιόδρας ανέφερε ότι το Ποτάμι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και πως “είναι προς το συμφέρον μας να έχουμε ευρωπαϊκό δρόμο των δυτικών Βαλκανίων και ένταξη αυτών των χωρών στο ΝΑΤΟ”.

Ο Σπ. Λυκούδης, που θεωρεί ότι η καλύτερη λύση είναι οι εκλογές σε αυτές τις συνθήκες, σχολίασε ότι ο Σπ. Δανέλλης έχει προσδιορίσει τη στάση του για την ψήφο εμπιστοσύνης και πως “είναι μια υπερβολή να ζητάει και από τους υπόλοιπους να έχουν την ίδια στάση”.

Στη δεξιά όχθη ο Ψαριανός

Την ίδια στιγμή ο Γρ. Ψαριανός αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την προσωπική του πορεία έπειτα από την κύρωση της συμφωνίας. Ερωτηθείς αν θα επανεξετάσει τις σχέσεις του με το Ποτάμι, είπε (ρ/σ News 24/7), είπε: “Ας δούμε πότε θα έρθει η συμφωνία, ποιες θα είναι οι διατυπώσεις της, τι θα ψηφίσει το Ποτάμι και μετά θα συζητήσουμε". Είπε ότι ακόμα και η στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών ισοδυναμεί με στήριξη της κυβέρνησης, επανέλαβε τη θέση του για προεκλογική δήλωση περί μετεκλογικής στήριξης του Κυρ. Μητσοτάκη, δήλωσε απογοητευμένος από τη θετική στάση του Στ. Θεοδωράκη για τη συμφωνία και σχολίασε: “Εγώ πρόθυμος συνεταίρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνω”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL