Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C24.5°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C20.3°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.5°C
5 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.8°C23.5°C
4 BF 31%
Σπ. Δανέλλης: Οι τέσσερις θα υπερψηφίσουμε τις Πρέσπες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σπ. Δανέλλης: Οι τέσσερις θα υπερψηφίσουμε τις Πρέσπες

“Σταθεροί σε αυτά που είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, εμείς (σ.σ.: στο Ποτάμι) θα υπερψηφίσουμε την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών” ανακοίνωσε ο Σπ. Δανέλλης μέσα από τη συχνότητα του ρ/σ Στο Κόκκινο. Ξεκαθάρισε ότι αυτό αφορά τους τέσσερις βουλευτές του κόμματος, δηλαδή τον ίδιο, τον Στ. Θεοδωράκη, τον Γ. Μαυρωτά και τον Σπ. Λυκούδη. Εκτίμησε δε ότι η συμφωνία θα “περάσει” από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι προ εβδομάδας ο Μ. Κύρκος είχε επίσης δηλώσει κατηγορηματικά ότι οι τέσσερις από τους έξι της Κ.Ο. του Ποταμιού θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία.

Ειδικότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα για τη "διευθέτηση ενός άγους που δημιουργήθηκε επί Ν.Δ. και από τον 'μοιραίο' υπουργό Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, που εγκλώβισε τη χώρα για 27 χρόνια πληρώνοντας τεράστιο κόστος για ένα μη πρόβλημα που εμείς καταστήσαμε τεράστιο πρόβλημα". "Ήρθε η ώρα με τη συμφωνία των Πρεσπών που υπερκαλύπτει τα εθνικά προαπαιτούμενα να κλείσει αυτό το μέτωπο και να ασχοληθούμε με τα πραγματικά μέτωπα”.

"Δεν βρίσκουμε προφάσεις εν αμαρτίαις"

Σχολιάζοντας δηλώσεις άλλων στελεχών σε σχέση με ενδεχόμενη αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ. από την κυβέρνηση, ο Σπ. Δανέλλης τόνισε ότι “η άποψη και απόφαση του Ποταμιού ήταν πάντα ότι δεν συμψηφίζουμε. Άλλο θέμα ποιο θα είναι το μέλλον της κυβέρνησης ... και άλλο η συνθήκη των Πρεσπών”. Σημείωσε ότι “εμείς δεν βρίσκουμε προφάσεις εν αμαρτίαις. Θα επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες που είναι πολύ κρίσιμες και ο καθένας θα κληθεί να πάρει τις αποφάσεις του σύμφωνα με τη συνείδησή του” τόνισε. “Είναι κρίσιμη και καθοριστική η στάση του Ποταμιού. Κάποιες φορές δεν σε ρωτάει η Ιστορία ... έτσι γράφεται...” πρόσθεσε.

"Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί να υπάρξει"

Ο Σπ. Δανέλλης -που τάσσεται ανοιχτά κατά συνεργασίας με τη Ν.Δ.- δήλωσε (ΕΡΑ) ότι το Ποτάμι έχει τη θέση του να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση “με τα μέχρι τώρα δεδομένα”. Πιο κατηγορηματικός εμφανιζόταν ο εκπρόσωπος Δ. Τσιόδρας, ο οποίος την Κυριακή έσπευσε να υπενθυμίσει τη θέση του Ποταμιού ότι "αν οι ΑΝ.ΕΛΛ. αποχωρήσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία, η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές. Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί να υπάρξει”.

Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ τοκίζουν στον εθνικισμό

Ακόμη, ο Σπ. Δανέλλης άσκησε δριμεία κριτική στη Ν.Δ. αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι “είναι τραγικό ότι τοκίζουν στο να χαϊδεύουν αυτιά, στον εθνικισμό και όχι στον ορθό λόγο και το πραγματικό συμφέρον”. Εκτίμησε ότι “θα το βρουν μπροστά τους πολύ άσχημα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL