Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ανοιχτό το στοίχημα για προοδευτικό μέτωπο στη Θεσσαλονίκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοιχτό το στοίχημα για προοδευτικό μέτωπο στη Θεσσαλονίκη

Ανοιχτό μένει το στοίχημα της συμπαράταξης όλων των προοδευτικών δυνάμεων σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά το αμέσως επόμενο διάστημα θα φανεί αν θα κερδηθεί προς όφελος της ίδιας της πόλης.

Χθες η παράταξη «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη ανέδειξε ως επικεφαλής της την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, η οποία κέρδισε τη «μάχη» με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου μέσα από μια διαδικασία που αμφισβητήθηκε έντονα από στελέχη της παράταξης.

Μετά τον εντεταλμένο σύμβουλο Καθαριότητας Λάζαρο Ζαχαριάδη, που τάχθηκε υπέρ μιας ανοιχτής διαδικασία και όχι ανάμεσα στα μέλη της "Πρωτοβουλίας", ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρος Λεκάκης με ανάρτησή του στο Facebook δεν έκρυψε και αυτός τις αντιρρήσεις του. Υποστήριξε ότι «η ανάδειξη του επικεφαλής της παράταξης θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει άλλα χαρακτηριστικά» και πως θα συμμετείχε στη χθεσινή διαδικασία μόνο από σεβασμό στον Γιάννη Μπουτάρη και στους συναδέλφους του. «Είναι ξεκάθαρο πως ο καθένας πλέον μπορεί να πράξει ό,τι πιστεύει από εδώ και πέρα με βάση τις ιδέες του, καθώς σήμερα κλείνει και επίσημα ο κύκλος του Γιάννη Μπουτάρη ως επικεφαλής της παράταξης» επισήμανε.

Και αυτό όταν ένας άλλος στενός συνεργάτης του σημερινού δημάρχου, ο Σπύρος Πέγκας, αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από τα αυτοδιοικητικά πράγματα. Την ίδια σκέψη, σύμφωνα με πληροφορίες μας, κάνουν και αλλά εκλεγμένα στελέχη της «Πρωτοβουλίας».

Η "Ανοιχτή Πόλη" προτείνει, ως γνωστό, την Κατερίνα Νοτοπούλου για να ηγηθεί ενός δημοκρατικού και προοδευτικού μετώπου, ενώ η λεγόμενη «ομάδα των πέντε», με χθεσινή επιστολή της προς την διαπαραταξιακή επιτροπή που εξετάζει τη δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης και ανάδειξης κοινού υποψηφίου, προτείνει για επικεφαλής τους Παναγιώτη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Κουράκη. Επίσης, ο Σπύρος Βούγιας, που ηγείται της «Πολύχρωμης Θεσσαλονίκης», ήδη ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου της παράταξής του και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί ψηφοδελτίου της «Οικολογίας - Αλληλεγγύης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL