Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Συγκροτήθηκε η επιτροπή της Εκκλησίας για το σχέδιο συμφωνίας με την Πολιτεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συγκροτήθηκε η επιτροπή της Εκκλησίας για το σχέδιο συμφωνίας με την Πολιτεία

Συγκροτήθηκε η επιτροπή της Εκκλησίας που θα συνεργαστεί με την Πολιτεία για την κατάρτιση σχεδίου συμφωνίας για τα θέματα της εκκλησιαστικής περιουσίας και της μισθοδοσίας των κληρικών. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «θα προχωρήσουμε, θα το υιοθετήσει η Ιεραρχία, διότι αποβλέπουμε όλοι μας από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο όχι στην προσωπική ικανοποίηση, αλλά πώς αυτό το υλικό αντικείμενο, που γίνεται πνευματικό, θα γίνει εργαλείο στα χέρια της Εκκλησίας».

Ο Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις πιέσεις από φορείς όπως η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τον Νίκο Αλιβιζάτο για πλήρη χωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός είχε αρχικά επηρεαστεί, αλλά στη συνέχεια είχε «νέες σκέψεις». Ο Ιερώνυμος τόνισε ότι ο Αλ. Τσίπρας «αναγνωρίζει πως το Δημόσιον κατέλαβε εκκλησιαστική περιουσία χωρίς να καταβάλει μέχρι σήμερα το οφειλόμενο αντίτιμον αυτής» κι ότι «έχει την διάθεση να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες με την Εκκλησία, μεταξύ των οποίων και την κάλυψη της μισθοδοσίας του Κλήρου».

Στην επιτροπή της Εκκλησίας θα συμμετέχουν ως πρόεδρος ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος και οι μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος και Κορίνθου Διονύσιος. Επίσης ο πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Γεώργιος Σελλής, ο ιερέας Βασίλειος Καλλιακμάνης κι ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς, καθώς και οι Βασίλειος Κονδύλης, επίκουρος καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, και Θεόδωρος Παπαγεωργίου, νομικός σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL