Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.7°C
5 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.9°C16.6°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.3°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Το Μαξίμου στηλιτεύει τη "συκοφαντική επίθεση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας": / Το Μαξίμου στηλιτεύει τη "συκοφαντική επίθεση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας": "Πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Μαξίμου στηλιτεύει τη "συκοφαντική επίθεση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας": / Το Μαξίμου στηλιτεύει τη "συκοφαντική επίθεση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας": "Πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα"

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέφερε χθες το Κίνημα Αλλαγής την επίθεση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με το Μέγαρο Μαξίμου να κάνει λόγο για πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα. "Μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. έχουν επιλέξει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους; Αναμένουμε με ενδιαφέρον" τονίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Μέσω διαρροών επιχείρησε να τοποθετηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για "κυβερνητική επιχείρηση επιστροφής στο παρελθόν", χωρίς να τοποθετείται στην ουσία του ζητήματος.

Πρόκειται για το επόμενο επεισόδιο της ερώτησης που κατέθεσαν την Τρίτη έξι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. προς τον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με την έκβαση της έρευνας για την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας C4I και τις τυχόν ευθύνες υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή. Συγκεκριμένα αφορά τη δικογραφία που σχηματίστηκε με βάση το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών υπ' αριθμόν 1732/23.10.2017, σύμφωνα με το οποίο ο Β. Πολύδωρας, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης και ο Πρ. Παυλόπουλος φέρουν ευθύνες για ζημία του Δημοσίου λόγω υπογραφών τροποποιήσεων στη σύμβαση του C4I.

Οι βουλευτές κατέθεσαν στην Εισαγγελία αναφορά υπό τον τίτλο «Ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο» με τις υπογραφές των Βασίλη Κεγκέρογλου, Γεωργίου - Δημητρίου Καρρά, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου και Γιάννη Κουτσούκου. "Είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε μεθοδεύσεις για συγκάλυψη. Όλα στο φως" είπε εξερχόμενος της Εισαγγελίας ο Β. Κεγκέρογλου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που έρχεται μετά την αποκάλυψη για ελέγχους στους λογαριασμούς του Κώστα Σημίτη, στο πλευρό του οποίου έσπευσαν αμέσως όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος.

(Μη) απάντηση Ν.Δ. μέσω διαρροών

"Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να λάβει μέρος στην κυβερνητική επιχείρηση 'επιστροφή στο παρελθόν' και στη λάσπη που συστηματικά πετά για να αποπροσανατολίσει από τα τεράστια προβλήματα που η πολιτική της δημιουργεί" ανέφεραν χθες πηγές της Πειραιώς. "Αν κάποιοι άλλοι το κάνουν", συμπλήρωναν, " αυτό δεν αφορά ούτε τη Ν.Δ. ούτε την κοινωνία, που θέλει να προχωρήσει μπροστά". Σχετικά με τη στοχοποίηση του Πρ. Παυλόπουλου, δίχως να τοποθετούνται επί της ουσίας και διατηρώντας μάλλον τους θεσμικούς τύπους, σημειώνουν πως "δεν υφίσταται το παραμικρό ζήτημα".

Την ίδια ώρα όμως η Ν.Δ. δεν νιώθει την ανάγκη να τοποθετηθεί για την εμπλοκή του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή, Β. Πολύδωρα, αλλά ούτε και για τον Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος μάλιστα είναι εν ενεργεία στέλεχος της Ν.Δ. Οι σχέσεις βέβαια με τον Κ. Μητσοτάκη μόνο θερμές δεν είναι, ιδίως μετά την απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. για "έξωση" του Χρ. Μαρκογιαννάκη από τα "γαλάζια" ψηφοδέλτια στα Χανιά και τις καταγγελίες που ακολούθησαν.

Αιχμές Μαρκογιαννάκη κατά Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Για αντιπερισπασμό εκ μέρους του ΚΙΝ.ΑΛΛ., επειδή ζητήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών του Κ. Σημίτη έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Χρ. Μαρκογιαννάκης. "Είτε έχουν ασθενή μνήμη είτε είναι ενσυνείδητοι συκοφάντες" είπε χαρακτηριστικά. "Η Ν.Δ θα έπρεπε να βγει και να πει πως σε ό,τι αφορά τον Μαρκογιαννάκη το θέμα έχει λήξει προ πολλού και είσαστε άθλιοι που επανέρχεστε" σημείωσε και τόνισε ότι η Ν.Δ. γνωρίζει όλα αυτά τα οποία έγιναν. Εμφανίστηκε μάλιστα σφόδρα ενοχλημένος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, ενώ βάλλονται στελέχη της, "και μιλώ πάντα για τον εαυτό μου", η Ν.Δ. "σιωπά και φαίνεται ότι επιλεκτικά προστατεύει εκείνους τους οποίους θέλει, εκτός και αν έχω διαγραφεί και δεν το ξέρω".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL