Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Όταν ο Άδ. Γεωργιάδης γινόταν... Λαγός (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όταν ο Άδ. Γεωργιάδης γινόταν... Λαγός (Video)

“Η Ν.Δ. δεν έχει ακροδεξιούς” είχε ισχυριστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ωστόσο τα γραπτά και τα... βίντεο μένουν αποτυπώνοντας ότι οι αρνητές των νεκρών του Πολυτεχνείου δεν είναι μόνο οι χρυσαυγίτες, αλλά και στελέχη της Ν.Δ., που, πλέον, κατέχουν κορυφαία πόστα στο γαλάζιο οικοδόμημα.

"Νεκρός δήθεν από ελεύθερους σκοπευτές"

Ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, κορυφαίο στέλεχος του ακροδεξιού ΛΑΟΣ το 2009, δήλωνε (όπως οι Μιχαλολιάκος και Λαγός σήμερα) από το τηλεοπτικό του βήμα: «Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο, ούτε ένας!».

Ισχυριζόταν δε πως «το Πολυτεχνείο είναι ο ιδρυτικός πολιτικός μύθος της ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς εν Ελλάδι. Πήραν το δελτίο συμβάντων της αστυνομίας εκείνων των ημερών, της προηγούμενης, ανήμερα και της επόμενης και όποιος πέθανε στην Αττική, από οποιαδήποτε αιτία, έγινε νεκρός δήθεν από ελεύθερους σκοπευτές»!

https://www.youtube.com/embed/cH-UJe_AEqg?showinfo=0

Προκλήσεις Λαγού - Μιχαλολιάκου

Υπενθυμίζεται πως προχθές ο χρυσαυγίτης Λαγός είπε από το βήμα της Βουλής ότι “δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός. Έχει μια προτομή εκεί, ένα κεφάλι και πάνε και καταθέτουν στεφάνια”, ενώ ο Μιχαλολιάκος έχει χαρακτηρίσει «μεγάλη παραμύθα ότι τανκς έριξε την πόρτα του Πολυτεχνείου”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, κλιμακώνοντας την προπαγάνδα του, είχε αναφέρει ότι “έγινε και δικαστική έρευνα με τον εισαγγελέα Τσεβά και βγήκε το περίφημο πόρισμα Τσεβά, το οποίο έλεγε ότι δεν ευρέθη ούτε ένας».

Το πόρισμα Τσεβα που διαστρέβλωνε ο Γεωργιάδης

Το πόρισμα Τσεβά ωστόσο διαψεύδει τον σημερινό αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Ανέγραφε ότι «βαρύς υπήρξεν ο φόρος του αίματος εις νεκρούς και τραυματίας ο καταβληθείς διά την καταστολήν της εξεγέρσεως του Πολυτεχνείου. Και των μεν τραυματιών τον αριθμόν ήγγισε, μετά βεβαιότητας μάλλον, η έρευνα. Ανεξιχνίαστος, όμως, παραμένει εισέτι ο ακριβής αριθμός των νεκρών”. Εκτιμούσε ότι “ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 34. Δεκαπέντε είναι εκείνοι που ανακοινώθηκαν επίσημα, 3 που ο θάνατός τους προκύπτει από βέβαιες μαρτυρίες και 16 εκείνοι που ο θάνατός τους προκύπτει από βάσιμες ενδείξεις»...

Βορίδης το 2012: "Δεν απαντώ..."

Ο Μάκης Βορίδης, τρεις μήνες αφότου μεταπήδησε στη Ν.Δ. από τον ΛΑΟΣ (Νοέμβριος 2012), δήλωνε σε διαδικτυακό μέσο πως “δεν θα ήθελα να απαντήσω για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, καθώς το έχω πράξει στο παρελθόν”.

Το παρελθόν του κ. Βορίδη είναι γνωστό. Υπενθυμίζεται πώς έχει διατελέσει πρόεδρος της Νεολαίας της φιλοχουντικής ΕΠΕΝ με το... τσεκούρι στο χέρι. Μόλις τον περασμένο Αύγουστο δήλωνε πως “το να απαντώ για το τι έκανα πριν από 30 χρόνια δεν έχει νόημα. Τι εννοούν για το σήμερα όταν με καταγγέλλουν τι έχω φιλοδικτατορικές απόψεις; Δεν το στηρίζουν πουθενά".

Καρφιά Αντώναρου

Δεν πέρασε απαρατήρητο στους χρήστες των social media το γεγονός ότι ο πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή Ευ. Αντώναρος ανάρτησε στο Facebook το συγκεκριμένο βίντεο με το παραλήρημα Γεωργιάδη σημειώνοντας δηκτικά:

“Νομίζετε ότι το εν λόγω ακροδεξιό υποκείμενο, που ο πρόεδρος της Ν.Δ. τον έχει διορίσει με δική του προσωπική απόφαση αντιπρόεδρο του ιστορικού κόμματος, έχει αλλάξει άποψη; Ασφαλώς όχι! Αντίθετα μάλιστα: Τώρα ο Μητσοτάκης αναγνωρίζει την ουσιαστική... συμβολή του στο δημοκρατικό πολίτευμα και διορίζει αυτόν τον νοσταλγό της δικτατορίας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Μαζί με τον άλλον -εκείνον που έχει αδυναμία στα τσεκούρια".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η ερμηνεία του για την αντικατάσταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από την Επιτροπή: “Καλά έκανε ο Μεϊμαράκης που παραιτήθηκε. Ε, όχι να κάθεται και δίπλα σε τέτοια κουμάσια!...".

Η πρόκληση Παπαγγελή

Οι μετεγγραφές της Ν.Δ. από το κόμμα του Καρατζαφέρη είχαν ωστόσο βρει μιμητές στους κόλπους της ΟΝΝΕΔ. Το 2014 η Έλλη Παπαγγελή, μέλος της νεολαίας της Ν.Δ., είχε αναρτήσει στο Facebook ότι “γύρω από τα γεγονότα του Νοεμβρίου ’73 στήθηκε ένα πλέγμα θρύλων, ρητορικών υπερβολών και ασύστολων ψευδών, που μόνο σκοπό είχε να ξεπλύνει το βαρύ ποινικό μητρώο της κομμουνιστικής Aριστεράς και να τη νομιμοποιήσει πολιτικά”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL