Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Ερωτήματα Καμμένου για τα δάνεια της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ερωτήματα Καμμένου για τα δάνεια της Ν.Δ.

Σειρά ερωτημάτων για καταδικαστική απόφαση εις βάρος της Ν.Δ. σε δικαστική διαμάχη της με συστημική τράπεζα απηύθυνε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πάνος Καμμένος, δημοσιοποιώντας μάλιστα την τελευταία σελίδα της απόφασης αυτής.

Κατά τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. είχε δώσει «διορία» στη Ν.Δ. μέχρι χθες το μεσημέρι να δημοσιοποιήσει στοιχεία για την απόφαση, αλλιώς θα το έκανε αυτός. Η Ν.Δ. περιορίστηκε να θυμίζει στον Π. Καμμένο ότι, όταν ήταν βουλευτής της, δεν είχε πρόβλημα με τα υπέρογκα δάνεια που είχε λάβει το κόμμα.

Ο Π. Καμμένος ρώτησε τον Κ. Μητσοτάκη αν «η απόφαση αυτή αφορά τη διεξαγωγή της εισαγγελικής έρευνας για τα δάνεια των κομμάτων". "Υπάρχει στον φάκελο της εισαγγελικής έρευνας; Αν όχι, ποιοι την έχουν αποκρύψει μέχρι σήμερα;» τόνισε προσθέτοντας: «Τα ποσά που έχουν επιδικαστεί εις βάρος της Ν.Δ. ποια είναι ακριβώς; Αυτά που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη απόφαση; Ή υπάρχουν και άλλα ποσά από άλλες τράπεζες;».

Υπάρχουν ευθύνες;

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. ρώτησε επίσης «γιατί καθυστερεί η εξασφάλιση των απαιτήσεων της τράπεζας με συντηρητική κατάσχεση, που μπορεί να επιβληθεί με αυτή την απόφαση, για δάνεια της Ν.Δ. που πλήρωσαν όλοι οι Έλληνες με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;» συμπληρώνοντας: «Ποιοι φροντίζουν για την καθυστέρηση των απαιτήσεων αυτών; Υπάρχουν ευθύνες γι' αυτούς; Και αν υπάρχουν, θα καταλογιστούν;».

Επιπλέον αναρωτήθηκε αν είναι δυνατόν «να πάρει στην πλάτη τα 150 εκατ. ευρώ για τα οποία υπάρχει τελεσίδικη απόφαση» την ώρα που οι τράπεζες προχωρούν σε κατασχέσεις για πολύ χαμηλότερα ποσά.

Σχεδιάζετε σύσταση fund για την εξαγορά της απαίτησης;

Ο Π. Καμμένος ρώτησε επίσης τον Κ. Μητσοτάκη αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι «η Ν.Δ. σχεδιάζει, μέσω γνωστού δικηγορικού γραφείου, τη σύσταση fund για την εξαγορά της απαίτησης του δανείου, έναντι ευτελούς ποσού, με ζημία της τράπεζας, αλλά και του ελληνικού λαού». Τόνισε δε ότι «το δάνειο αυτό είναι αρρύθμιστο, γιατί αλλιώς η συγκεκριμένη απόφαση δεν θα είχε καταψηφιστική διάταξη» και προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις.

Το περιεχόμενο της απόφασης

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιοποίησε ο Π. Καμμένος, η απόφαση που εκδόθηκε την 1η Ιουνίου του 2018 αναγνωρίζει ότι η εναγόμενη υποχρεούται να καταβάλει στην ενάγουσα 111.569.285,23 ευρώ εντόκως και την υποχρεώνει να καταβάλει 19.985.026,38 ευρώ εντόκως, ενώ την καταδικάζει και στην πληρωμή των δικαστικών εξόδων ύψους 370.00 ευρώ.

Ν.Δ.: Τότε δεν είχε πρόβλημα

Η Ν.Δ. υπενθύμισε στον Π. Καμμένο ότι «επί πολλά χρόνια υπήρξε -δυστυχώς- βουλευτής της. Ήταν τότε που δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα δάνεια της Ν.Δ., καθώς το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να εκλιπαρεί τους αρχηγούς της για ένα υφυπουργείο. Δηλαδή η καρέκλα, όπως και σήμερα».

Επιπλέον υποστήριξε ότι «έχει εξυγιάνει πλήρως τα οικονομικά της» και συνέστησε στον Π. Καμμένο «να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη ψυχραιμία και, κυρίως, νηφαλιότητα το οριστικό πολιτικό του τέλος».

ΑΝ.ΕΛΛ.: Χωρίς σπόνσορες, κουμπάρους εφοπλιστές και νταβατζήδες ο Π. Καμμένος

Απαντώντας οι ΑΝ.ΕΛΛ. υπογράμμισαν ότι ο Π. Καμμένος εκλέγεται βουλευτής επί 25 χρόνια «χωρίς πολιτικό pedigree, χωρίς σπόνσορες, κουμπάρους εφοπλιστές και νταβατζήδες». Σχολίασαν μάλιστα ότι «η Ν.Δ. την οποία υπηρέτησε ο κ. Καμμένος δεν ήταν η Ν.Δ. του υιού Παπαντωνίου, του Άδωνι και του Νίκου Γεωργιάδη, του Πλεύρη, του αυτοεπονομαζόμενου... Βουκεφάλα Τατσόπουλου, δεν ήταν η Ν.Δ. εταίρος και συνεταίρος του ΠΑΣΟΚ».

Οι ΑΝ.ΕΛΛ. πρόσθεσαν ότι «θυμίζουμε στον κ. Κούλη Μητσοτάκη ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ έκανε πολιτική πουλώντας την περιουσία του και όχι μοιράζοντας καράβια σε κουμπάρους εφοπλιστές, τους οποίους η ελληνική Δικαιοσύνη ερευνά για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL