Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Αλλαγές στην ευθύνη υπουργών με αναδρομική ισχύ 20 χρόνων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλλαγές στην ευθύνη υπουργών με αναδρομική ισχύ 20 χρόνων

Αναδρομική ισχύ 20 χρόνων στις αλλαγές στο άρθρο 86 του συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών πρότεινε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Πάνος Καμμένος υπογραμμίζοντας την ανάγκη να καταργηθεί αυτός ο «απαράδεκτος κοινοβουλευτικός φερετζές». Ο Π. Καμμένος κατήγγειλε ότι τράπεζες έδωσαν εκ νέου δάνεια χωρίς καμία εγγύηση σε επιχειρήσεις ΜΜΕ που κατά το παρελθόν έκλεισαν κι απέλυσαν δημοσιογράφους. Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι από τη διαφθορά δεν πλούτισαν μόνο υπουργοί, αλλά και «συνεργοί» τους δημοσιογράφοι, κάνοντας μάλιστα αναφορά σε κάποιους που «γίνανε κι εκδότες πρόσφατα».

Ο Π. Καμμένος επέκρινε έντονα τη Ν.Δ. και άφησε υπονοούμενα για την ύπαρξη μιας δικαστικής απόφασης σε βάρος της Ν.Δ. μετά από διαμάχη με τράπεζα που αφορά εντολή κατάσχεσης. Ο Π. Καμμένος έδωσε «διορία» στη Ν.Δ. να γνωστοποιήσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που αφορά, διαφορετικά θα το κάνει αυτός.

Ο Π. Καμμένος επέκρινε τον Κ. Μητσοτάκη και για την αλλαγή της στάσης του στο ζήτημα της συμφωνία της κυβέρνησης με την Εκκλησία. Ο Π. Καμμένος τον κατηγόρησε για «μικροπολιτική» και προσπάθεια «να πάρει τις ψήφους κάποιων παπάδων που διαμαρτυρήθηκαν». Ο Π. Καμμένος δεσμεύτηκε ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα συνταχθούν με την όποια απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Ο Π. Καμμένος ανέλυσε την πρόταση των ΑΝ.ΕΛΛ. για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό με αύξηση των αρμοδιοτήτων του χωρίς μετατροπή του πολιτεύματος σε Προεδρικό. Ο Π. Καμμένος μάλιστα επισήμανε ότι αντίστοιχη πρόταση για εξισορρόπηση του πρωθυπουργοκεντρικού μοντέλου έχει καταθέσει στο παρελθόν και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εκφράζοντας την απορία του για τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο μίλησε για την πρόταση αυτή ο Κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τη Δικαιοσύνη, ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι «έχουμε υποχρέωση να την απαλλάξουμε από τις συμμορίες που δυστυχώς συνεχίζουν να δρουν» και πρότεινε ως μόνη λύση την κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές. Ο Π. Καμμένος πρότεινε επίσης την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, τα οποία θα λειτουργούν υπό «αυστηρότατο έλεγχο» και σε μη κερδοσκοπική βάση μόνο.

Ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε και στην αναθεώρηση του άρθρου 24 για τα δάση προτείνοντας «για κάθε δέντρο που αδρανοποιείται να φυτεύονται δύο δέντρα» και επικρίνοντας τη «δικτατορία κάποιων εξωνημένων δασαρχών που ασκούν προσωπική πολιτική». Ο Π. Καμμένος πρότεινε επίσης την εξίσωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους και την προστασία του πλούτου της χώρας από την εκχώρηση. Επίσης ανέλυσε και την πρότασή του για την παροχή εκπροσώπησης στους απόδημους Έλληνες, αλλά και συμβουλευτικής εκπροσώπησης στο ελληνικό Κοινοβούλιο και για τους ομογενείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL