Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Νουθεσίες Μαλέλη στο... SPD: Κάντε το όπως εμείς!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νουθεσίες Μαλέλη στο... SPD: Κάντε το όπως εμείς!

Τα ίχνη της κακής δημοσκοπικής εικόνας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και του εκνευρισμού από την προσέγγιση της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας με τον Αλ. Τσίπρα, αλλά και από την επαναφορά του σκανδαλώδους παρελθόντος του ΠΑΣΟΚ λόγω των δικαστικών εξελίξεων, είναι εξόφθαλμα και ενδεχομένως εξηγούν την αλλόκοτη πολιτικά στάση που εσχάτως χαρακτηρίζει τον φορέα.

Διολισθαίνοντας σε μια ρητορική που ξεπερνά την υπερβολή, το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ έφτασε χθες στο σημείο να δηλώσει διά του γραμματέα επικοινωνίας Στ. Μαλέλη (ρ/σ News 24/7), ότι “αν ο Τσίπρας και το κόμμα του θεωρούν ότι είναι αριστεροί, εγώ θεωρώ ότι είμαστε αριστερά της Αριστεράς”. Μάλιστα έσπευσε να απευθύνει νουθεσίες στα αδελφά ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ΚΙΝ.ΑΛΛ., εάν θέλουν να ανακάμψουν: “Εμείς ξαναγυρίζουμε στις ρίζες μας και αυτό πρέπει να κάνουν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη”. Πρόσθεσε ότι το SPD έχει πάψει προ πολλού να είναι σοδιαλδημοκρατικό κόμμα και ότι “την πάτησε από τη συνεργασία με τη Δεξιά”.

Πάντως ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ούντο Μπούλμαν προχώρησε σε νέο “άδειασμα” του ΠΑΣΟΚ. “Με ενδιαφέρει πολύ να συζητώ με όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις”, τόνισε. Η ηγεσία της Χαρ. Τρικούπη προφανώς έχει διαφορετική άποψη. “Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να κάνουμε καμιά κουβέντα, εμείς θέλουμε να ακολουθήσουμε πραγματικά ριζοσπαστικές και αριστερές αλλαγές, όχι στα λόγια”, είπε ο Στ. Μαλέλης.

Μπερδεμένο στις διαρκείς αντιφάσεις του, με αφορμή τις κινήσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και τις τελευταίες εξελίξεις με την προφυλάκιση Παπαντωνίου, “καταγγέλλει” αόριστα προσπάθεια νέου “βρόμικου '89” “από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. Προσπερνά βέβαια εντελώς αδικαιολόγητα το γεγονός ότι πέραν πρωταγωνιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ονόματα κορυφαίων πρώην υπουργών και της Ν.Δ. επίσης περιλαμβάνονται στα πορίσματα της Εξεταστικής για την Υγεία και της έρευνας της Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο Novartis. Στο ερώτημα πόθεν προκύπτει τέτοιο “σχέδιο”, δεν ήταν πειστικός. Παρέπεμψε στην αναφορά Πολάκη και το πρωτοσέλιδο της “Δημοκρατίας” με το απαράδεκτο fake new, για να ισχυριστεί ότι “όλα αυτό” γίνεται “με την ανοχή της Ν.Δ.”, καθώς -όπως είπε- η εφημερίδα εκφράζει συνιστώσα της Ν.Δ. και διότι “ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. θέλουν να συντρίψουν το ΚΙΝ.ΑΛΛ.”.

Ανέφερε ότι “δεν θα υπάρχει καμία συμπόρευση και συναντίληψη με τη Ν.Δ.” και ότι “θα είναι καταστροφικό για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να συνεργαστεί ξανά με τη Δεξιά”. Δεδομένου ότι η Φ. Γεννηματά ποτέ δεν έχει απορρίψει ότι θα μπορούσε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να συνεργαστεί μονομερώς με τη Ν.Δ. μετεκλογικά, η προσπάθεια να υψωθεί ετεροχρονισμένα μια “αντιδεξιά σημαία” μοιάζει με αμήχανο επικοινωνιακό βεγγαλικό. Άλλωστε, ο Ευ. Βενιζέλος "κάρφωσε" την προσπάθεια λέγοντας πως το κεντρικό σημείο της ομιλίας Γεννηματά στο Σπόρτινγκ ήταν ότι ο βασικός στόχος είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL