Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Ο Μητσοτάκης θέλει να δώσει δημόσιες λειτουργίες σε ιδιώτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μητσοτάκης θέλει να δώσει δημόσιες λειτουργίες σε ιδιώτες

"Καμία από τις πρωτοβουλίες μας δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πορεία της χώρας, αντιθέτως είναι μελετημένες, είναι κοστολογημένες", υπογράμμισε στο News 24/7 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στις προσλήψεις για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους που θα προχωρήσουν από το 2019 κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη ότι θέλει να αποδώσει αυτού του τύπου τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες σε ιδιωτικά συμφέροντα.

"Ο κ. Μητσοτάκης έχει συγκεκριμένη θέση σε ό,τι αφορά το Ελληνικό Δημόσιο" σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος. "Θέλει να επαναφέρει τον περιορισμό 1 προς 5, τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει διαπραγματευθεί και έχει αφήσει στο παρελθόν", συμπλήρωσε. Όπως εξήγησε, για το 2018 υπήρχε περιορισμός 1 προς 3. Και από το 2019 και μετά ο κανόνας που θα ισχύει είναι μία πρόσληψη για μία αποχώρηση. "Δεν πρόκειται για 'παροχολογία' αλλά για εφαρμογή μιας στρατηγικής δίκαιης ανάπτυξης", εξήγησε.

"Ωστόσο, ο κύριος Μητσοτάκης, ακριβώς επειδή δεν πιστεύει στο κοινωνικό κράτος, δεν πιστεύει στην ανάγκη να υπάρχει δημόσια Υγεία, δημόσια Παιδεία, αλλά αντίθετα έχει ένα πολιτικό σχέδιο υποβάθμισης και της Παιδείας και της Υγείας και της Πρόνοιας, έχει ένα πολιτικό σχέδιο που θέλει να αποδώσει αυτού του τύπου τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες σε ιδιωτικά συμφέροντα", υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Χαρακτήρισε δε "προφανές" ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε προσπάθεια ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, ενίσχυσης του δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας, του δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. "Και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο αντιτίθεται με τέτοια σφοδρότητα σε οποιαδήποτε προσπάθεια κάνει η ελληνική κυβέρνηση να ενισχύσει αυτούς τους τομείς του κοινωνικού κράτους", πρόσθεσε.

Για τη Ράικου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στα δημοσιεύματα για "πάγωμα" της έρευνας στην υπόθεση Novartis με αφορμή την κόντρα την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελ. Ράικου με τη νυν εισαγγελέα Διαφθοράς Ευ. Τουλουπάκη. "Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει το νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις δικαστικές ενέργειες και να προχωρήσει τη διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης", σημείωσε, εκτιμώντας ότι δεν τίθεται θέμα "παγώματος" της υπόθεσης Novartis, επισημαίνοντας όμως ότι αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ελληνική Δικαιοσύνη με τα θεσμικά της όργανα και τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL