Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Βούτσης: Οι βουλευτές Ν.Δ. - ΚΙΝΑΛ δηλώνουν ότι παραιτούνται από κάτι που δεν θα ελάμβαναν ποτέ

Eurokinissi

Δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε θέμα για καταβολή αναδρομικών στους βουλευτές δηλώνει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης προσθέτοντας ότι "οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της ΝΔ που υποστηρίζουν ότι παραιτούνται του δικαιώματός τους απλώς παραιτούνται από κάτι που δεν θα ελάμβαναν ποτέ!"

Δεν δικαιούνται αναδρομικά οι βουλευτές όπως αποσαφήνισε ο πρόεδρος Βουλής Νίκος Βούτσης. Από το 2008 απόφαση της ολομέλειας Βουλής η βουλευτική αποζημίωση αποσυνδέθηκε από τις αποδοχές του Αρείου Πάγου. Έτσι οποιαδήποτε αύξηση στις αποδοχές των δικαστικών από το 2008 και μετά έχει πάψει να αυξάνει το ύψος βουλευτικές αποζημιώσεις.

Κατά συνέπεια οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και της ΝΔ που υποστηρίζουν ότι παραιτούνται του δικαιώματός τους απλώς παραιτούνται από κάτι που δεν θα ελάμβαναν πότε!

Δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε θέμα για καταβολή αναδρομικών στους βουλευτές

«Δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ κανένα θέμα για καταβολή αναδρομικών στους βουλευτές», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά σχετικά δημοσιεύματα και έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

«Και να θέλαμε, δεν μπορούσε αυτό να γίνει. Πρόκειται για επιστημονικής και πολιτικής φαντασίας σενάρια και επιστημονικές και πολιτικές ακροβασίες. Ούτε βεβαίως επεκτείνεται η τροπολογία που ψηφίστηκε στις 8/11/2019 για την καταβολή στους δικαστικούς εφάπαξ χρηματικού ποσού που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο των αναδρομικών για την περίοδο 1/8/2012 έως 30/6/2014», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες λίγο πριν την Διάσκεψη των Προέδρων, στην οποία θα θέσει αυτό το θέμα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βούτσης, «ήδη, από το 2009, με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση αποσυνδέθηκε από τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου».

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ξέρουν ήδη ότι χάνουν

  Εχθές η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Ζαχαράκη έστειλε στο ΕΣΡ επιστολή, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ. Το τυπικό ζήτημα είναι ότι ο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο