Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Πάνος Καμμένος: Μην περιμένετε να πέσει η κυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάνος Καμμένος: Μην περιμένετε να πέσει η κυβέρνηση

«Μην περιμένετε να πέσει η κυβέρνηση. Εμείς, αυτά που συμφωνήσαμε με τους εταίρους μας στην κυβέρνηση, ισχύουν», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο στο τέλος της τετραετίας, είτε τον Μάιο και υπογράμμισε ότι μέχρι τον Μάρτιο, ή όποτε και αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, αυτό δεν είναι θέμα συζήτησης με τον κυβερνητικό εταίρο. «Και η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η παραμονή μας στην κυβέρνηση, θα είναι μέχρι ωσότου έρθει ο κόμπος στο χτένι, δηλαδή, έρθει η συμφωνία (των Πρεσπών) στη Βουλή. Τότε, έντιμα και καθαρά, όπως είχαμε δηλώσει, εμείς θα αποχωρήσουμε. Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη θέση», είπε και πρόσθεσε ότι «η συμφωνία που έχουμε με τον πρωθυπουργό ότι μέχρι τον Μάρτιο δεν συζητούμε, ισχύει απόλυτα. Τελείωσε η συζήτηση, θα ξαναμιλήσουμε τον Μάρτιο, όποτε και εάν έρθει η συμφωνία».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι η θέση τους για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, αποτελεί καταστατική αρχή για τους ΑΝΕΛ. «Δε μπορούμε να δεχτούμε καμία σύνθετη ονομασία για το κράτος των Σκοπίων, που να περιέχει τον όρο Μακεδονία. Δεν το κρύψαμε, δεν υποχωρήσαμε και δε θα υποχωρήσουμε» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Και βεβαίως, δε μας ζήτησε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπαναχωρήσουμε από τη θέση μας». «Έχουμε μπροστά μας την περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε, ότι δεν θα τη στηρίξουμε, δεν συμφωνούμε» συνέχισε ο κ. Καμμένος.

«Το 2019 θα είναι έτος εκλογών», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «οι εκλογές θα γίνουν είτε τον Οκτώβριο με το πέρας της τετραετίας, είτε θα γίνουν τον Μάιο. Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η συνεργασία η δική μου με τον Αλέξη τον Τσίπρα, ήταν, είναι και θα είναι μια έντιμη και ανοιχτή συνεργασία. Μια δημόσια συνεργασία». «Δεν συνεργαστήκαμε με το ΣΥΡΙΖΑ και δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη, για να καλύψουμε τις κομπίνες του παρελθόντος, όπως έκανε η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Δεν συνεργάστηκα με τον Αλέξη, όπως έκανε ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο για να πάψουν οι διώξεις που είχε ο ένας, ή ο άλλος» είπε ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Συνεργαστήκαμε, έχοντας τις ιδεολογικές μας διαφορές, για να σώσουμε την πατρίδα μας και κάναμε πράξη όλοι μαζί την εθνική συμφιλίωση. Ό,τι είχαμε να πούμε και ότι έχουμε να πούμε το λέμε δημόσια. Ανοιχτά, έντιμα και καθαρά. Και εκεί που συμφωνούμε και εκεί που διαφωνούμε».

Διέβλεψε, επίσης, ότι παρά τις διαδικασίες που ξεκίνησαν στα Σκόπια, η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, από εκείνη την πλευρά, «έχει δρόμο μπροστά».

Κατηγόρησε, επίσης, τη ΝΔ ότι «είναι η πρώτη που παρέδωσε με αρχηγό την Ντόρα Μπακογιάννη τον όρο Μακεδονία» και ότι «συμμετέχει στο ΕΛΚ μαζί με το VMRO», το οποίο και στηλίτευσε για τον ρόλο του και λέγοντας: «Το VMPO, το οποίο δεν είναι δικός μας σύμμαχος, είναι της ΝΔ σύμμαχος, είναι αυτό που έστησε τα αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια, είναι αυτό που υπέγραψε εικοσιοκτώ συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία, είναι αυτό το οποίο και σήμερα έρχεται να παλέψει τη Συμφωνία των Πρεσπών για να περάσει το σκέτο Μακεδονία. Εδώ, λοιπόν, πρέπει να πούμε τα σύκα - σύκα και την σκάφη - σκάφη».

«Εμείς θέλουμε την ειρήνη και τη συνεργασία στα Βαλκάνια» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Μακάρι να γίνουν αύριο και Ευρωπαίοι, πρώτα να γίνουν βέβαια στις συνήθειες και τις αξίες και τις δημοκρατικές διαδικασίες και γιατί όχι να γίνουν και πολίτες της Ευρώπης. Αλλά αυτό δεn σημαίνει ότι εμείς θα παραδώσουμε αμαχητί τον όρο της Μακεδονίας, που για μας αποτελεί αξία μη διαπραγματεύσιμη». Αναφέρθηκε, επίσης, σε «μακεδονομάχους» που, όπως είπε, εμφανίστηκαν τελευταία, διερωτώμενος, πως γίνεται αυτοί να μιλούν με τη ΝΔ και να «διαπραγματεύονται θέσεις στα ψηφοδέλτια» και πρόσθεσε: «Καλό ταξίδι τους λέμε. Και εκείνους, οι οποίοι παρασύρθηκαν τους λέμε, παιδιά, ελάτε πάλι μαζί μας, σας περιμένουμε».

'Αφησε, όμως και αιχμές, μιλώντας για «μακεδονοκλάστες», οι οποίοι "μας προέκυψαν", όπως είπε, «αφού τους διορίσαμε χωρίς να είναι καν βουλευτές, μέχρι και σε υπουργικούς θώκους, και μας κάνουν κριτική» και πρόσθεσε: «σας ζητάω συγνώμη, που το;yς έβαλα σε θέσεις- κλειδιά, εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ» είπε ο κ. Καμμένος.

«Συγκεντρωθήκαμε στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκης μας, στην πόλη του Μ. Αλεξάνδρου που διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό στα πέρατα της οικουμένης για να κάνουμε τον απολογισμό της συμμετοχής μας στην κυβέρνηση», ξεκίνησε την ομιλία του, ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι «η έξοδος από τα μνημόνια έχει επιτευχθεί». «Αποκαταστήσαμε το κύρος και την αξιοπρέπεια της χώρας και δώσαμε ελπίδα και εμπιστοσύνη στον 'Ελληνα πολίτη για το μέλλον» τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Η μεγάλη είδηση προχθές ήταν ότι ο ελληνικός προϋπολογισμός πέρασε χωρίς παρατηρήσεις από τα όργανα της Ε.Ε. Αυτό σημαίνει ότι η κυβερνητική πολιτική, που χαράξαμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια πολιτική που και πέτυχε και εγκρίθηκε και πιστοποιήθηκε» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε: «Ήρθε η ώρα, πλέον, ο ελληνικός λαός να δει ένα ξημέρωμα. Να δει τους κόπους του να αποδίδουν. Ήρθε η ώρα πλέον ο ελληνικός λαός να αρχίζει να μαζεύει τους καρπούς των θυσιών του και τα παιδιά μας να ζήσουν ένα καλύτερο αύριο, μακριά από δανειστές, μακριά από ελεγκτές και με την εθνική κυριαρχία στα χέρια μας». Έδωσε, δημόσια συγχαρητήρια στον υπουργό Οικονομικών και τους αρμόδιους υφυπουργός για τη σύνταξη του προϋπολογισμού, καθώς και σε υπουργούς που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ για το χειρισμό επιμέρους θεμάτων.

Αναφέρθηκε σε όσα επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας, αναβάθμιση της γεωπολιτικής ισχύος της χώρας, αύξηση των θέσεων εργασίας, υγειονομική κάλυψη του ανασφάλιστου πληθυσμού, επιστροφή αναδρομικών σε στρατιωτικούς, αστυνομικούς, κ.α. ενώ για το τελευταίο, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που το υιοθέτησε και το ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη και πρόσθεσε: «Στους συνταξιούχους λέμε: Χάρη στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δε θα κοπεί καμία σύνταξη το 2019. Και καμία σύνταξη από εδώ και πέρα».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση «αντί να συμμεριστεί την επιτυχία», δεν σταματά τη «λάσπη και τη συκοφάντηση», με στόχο να επανέλθει στην εξουσία «για να συνεχίσει τη διαφθορά και την καταλήστευση του ελληνικού λαού» και έκανε λόγο για «μαύρο σύστημα διαπλοκής και διαφθοράς». Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ «άντεξαν», παρά τις «πιέσεις» που δέχθηκαν να ρίξουν την κυβέρνηση τον Ιούνιο και σε ότι αφορά τη σχέση των ΑΝΕΛ με άλλες δυνάμεις είπε: «Με αυτή τη ΝΔ, με τη ΝΔ του Γεωργιάδη, του Βορίδη, του Πλεύρη και του Μητσοτάκη, ποτέ δεν θα έχουμε καμία συνεργασία… Δεν θα ανεχθούμε ποτέ το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ της διαφθοράς και της διαπλοκής, το ΠΑΣΟΚ του 'Ακη και του Παπαντωνίου».

Οι εργασίες θα λήξουν με την εκλογή του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, θέση για την οποία έχουν κατατεθεί δύο υποψηφιότητες, του δικηγόρου Κωσταντίνου Αθανασούδη και του προέδρου της νεολαίας των ΑΝΕΛ, Κώστα Καράμπελα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL