Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
"Άδεια από τον πρώτο μήνα" για τις Σκουριές!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Άδεια από τον πρώτο μήνα" για τις Σκουριές!

Την αντίληψή του για την προώθηση επενδύσεων με “fast tack” διαδικασίες χωρίς όρους, προϋποθέσεις και ελέγχους αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg . Σε αυτό το πλαίσιο ισχυρίστηκε πως «θα κάνουμε τα πάντα για να τελειώνουμε οριστικά με την αντίληψη που υπάρχει σήμερα ότι η χώρα δεν μπορεί να αλλάξει»!

"Άδειες από τον πρώτο μήνα"!

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αναφερόμενος στις Σκουριές, “προανήγγειλε” ότι “οι άδειες στην καναδική εταιρεία θα εκδοθούν μέσα στον πρώτο μήνα από την αλλαγή κυβέρνησης”! Επιπλέον, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε στο σημείο να... δεσμευτεί ότι “σε κάθε περίπτωση, η επένδυση στο Ελληνικό θα ξεκινήσει μέσα στο 2019”, καθώς “τα σημερινά εμπόδια θα ξεπεραστούν με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία χρονοτριβή”. Εκτίμησε δε πως «το Ελληνικό είναι η πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα. Συμβολίζει τη νέα Αθήνα».

Σε αυτό το φόντο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. περιγράφει -για πολλοστή φορά- ως κεντρικό του στόχο “την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της χώρας διεθνώς” και ισχυρίζεται πως “αυτό θα γίνει και μέσα από ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα, το οποίο θα στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων και πολλών θέσεων απασχόλησης”.

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε ωστόσο, με έμμεσο τρόπο, να επαναλάβει τις... διαθέσεις του απέναντι στον δημόσιο τομέα, δίνοντας έμφαση στον “συνδυασμό” που αφορά τον “έλεγχο των δαπανών” και τη “μείωση των φόρων”. «Η φορολογία είναι ένα επενδυτικό εργαλείο όταν συνδυάζεται με τη σωστή δημοσιονομική πολιτική» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πιο ήπιο το αφήγημα “εξωτερικού”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να επαναλάβει την τρομολαγνική γραμμή της Ν.Δ. στο εσωτερικό της χώρας για τις τραπεζικές μετοχές, καθώς επισήμανε στο διεθνές πρακτορείο “ότι οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες”. Προέτρεψε δε το τραπεζικό σύστημα να “κινηθεί με ταχύτητα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων”, διαμηνύοντας: “Θα στηρίξω τα πιστωτικά ιδρύματα για να λειτουργήσουν με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης προς τα νοικοκυριά που χτυπήθηκαν από την κρίση, αλλά και να αντιμετωπίσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που εκμεταλλεύονται σήμερα τα κενά του συστήματος”.

Συν τοις άλλοις, σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα κινδυνεύει με ένα νέο πρόγραμμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε ότι θεωρεί “αδιανόητη μια τέτοια εξέλιξη" και ότι θα κάνει "ό,τι χρειαστεί προκειμένου η χώρα μας να μην ξαναδοκιμαστεί ποτέ από ένα νέο Μνημόνιο”...

Τέλος, με γενικόλογο τρόπο, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι "η Νέα Δημοκρατία επέδειξε όχι μόνο συνέπεια, αλλά και αντοχή απέναντι στις συστηματικές επιθέσεις κατά των δημοκρατικών θεσμών από τις δυνάμεις του λαϊκισμού τα τελευταία χρόνια”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL