Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.2°C24.8°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.5°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C23.0°C
3 BF 43%
Απαντήσεις Σταθάκη για την εξαγορά της EDS από τη ΔΕΗ: / Απαντήσεις Σταθάκη για την εξαγορά της EDS από τη ΔΕΗ: Σε απόγνωση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, βουτάνε στη ναφθαλίνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απαντήσεις Σταθάκη για την εξαγορά της EDS από τη ΔΕΗ: / Απαντήσεις Σταθάκη για την εξαγορά της EDS από τη ΔΕΗ: Σε απόγνωση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, βουτάνε στη ναφθαλίνη

Τη "βουτιά στη ναφθαλίνη" της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ απέδειξε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης απαντώντας στη Βουλή για την εξαγορά της ενεργειακής εταιρείας EDS στην ΠΓΔΜ. "Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να βρίσκονται σε μεγάλη απόγνωση αυτόν τον καιρό για να ανασύρουν τώρα ένα θέμα το οποίο είναι τόσο κρυστάλλινο. Όλη η διαδικασία για την εξαγορά της EDS από τη ΔΕΗ ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο και ολοκληρώθηκε με απόλυτη διαφάνεια" υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη.

"Γιατί κάνετε βουτιά στη ναφθαλίνη; Και κυριολεκτώ" αναρωτήθηκε ο Γ. Σταθάκης. Όπως τόνισε ο υπουργός, η ΔΕΗ είχε αποτίμηση από την Ernst & Young και στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο του 2018, το Δ.Σ. της ΔΕΗ εξουσιοδότησε ομόφωνα τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την εξαγορά βάσει της μελέτης αποτίμησης που έχει προηγηθεί. Οι διαδικασίες έγιναν με μέριμνα της θυγατρικής της ΔΕΗ PPC Albania.

Όσον αφορά την αποτίμηση της EDS, ο υπουργός τόνισε ότι η "αποτίμηση της εταιρείας δεν εδράζεται σε μια παθητική χρονιά, αλλά σε πέντε κερδοφόρες και ούτω καθεξής" και ότι "όλα έχουν αποτυπωθεί και στη μελέτη και την αποτίμηση του δίκαιου τιμήματος".

"Είστε λογικά ανακόλουθοι"

Ο Γ. Μανιάτης υπαινίχθηκε ότι η εξαγορά της EDS συνδέεται με τη συμφωνία των Πρεσπών. "Στην κορύφωση της σπουδαίας κατά τη γνώμη σας διαπραγμάτευσης, έρχεστε εσείς και εξαγοράζετε την εταιρεία του αντιπροέδρου του Ζάεφ. Ερωτώ, πολύ απλά γιατί φαντάζομαι ότι εκεί στη ΔΕΗ ή εκεί στην κυβέρνηση είστε στοιχειωδώς μεγάλα παιδιά" είπε.

"Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον συλλογισμό σας. Έχουμε τη συμφωνία των Πρεσπών που εσείς θεωρείτε επιζήμια για τη χώρα. Και εμείς προωθούμε, μέσω της ΔΕΗ, μια επένδυση για να περάσουμε στην άλλη πλευρά την πολιτικά επιζήμια για τη χώρα μας απόφαση; Αυτό μας λέτε;" του απάντησε ο Γ. Σταθάκης και συνέχισε: "Για να έχει λογική συνάφεια ο συλλογισμός σας, θα έπρεπε η συμφωνία να είναι ωφέλιμη για εμάς, επιζήμια γι' αυτούς και εμείς να εμπλεκόμαστε σε τέτοιου τύπου συναλλαγές ώστε να πείσουμε τους γείτονες να τη δεχθούν. Το ανάποδο δεν μπορεί να ισχύει. Είσαστε λογικά ανακόλουθοι και κινδυνεύετε να αποκτήσετε τραγελαφική υπόσταση στη διασύνδεση των δύο θεμάτων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL