Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Δημήτρης Τζανακόπουλος: / Δ. Τζανακόπουλος: Υπάρχει πλειοψηφία για τη συμφωνία των Πρεσπών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Τζανακόπουλος: / Δ. Τζανακόπουλος: Υπάρχει πλειοψηφία για τη συμφωνία των Πρεσπών

“Η συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στη Βουλή. Οι πολιτικοί συσχετισμοί για την κύρωσή της υπάρχουν” υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ, σχετικά με την πρόθεση του Πάνου Καμμένου να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν η συμφωνία έρθει προς κύρωση, επισήμανε: “Δεν θεωρώ ότι η κυβέρνηση είναι υπό προθεσμία”.

Ο Δ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι “ενδίδει σε έναν ακροδεξιό λαϊκισμό και πολιτεύεται εκ του ασφαλούς καθώς δεν δεσμεύεται ότι θα ακυρώσει τη συμφωνία εάν εκλεγεί” μιλώντας για “υποκρισία” του προέδρου της Ν.Δ.

Μιλώντας στο Kontra Channel, εκτίμησε ότι, εφόσον όλα τα απαιτούμενα βήματα εκ μέρους της ΠΓΔΜ ολοκληρωθούν, “όλη η διαδικασία θα εξελιχθεί ομαλά και θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, πάντα με σεβασμό στις αντίθετες απόψεις εντός της κυβέρνησης”, καλώντας τα κόμματα να τοποθετηθούν “με όρους αρχών και όχι μικροπολιτικής” υπογραμμίζοντας τη στάση του Ποταμιού. Σημείωσε ότι “η ελληνική κυβέρνηση έχει κερδίσει τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο από τις πρωτοβουλίες του κ. Κοτζιά και του Έλληνα πρωθυπουργού”.

Π. Ρήγας: Πατριωτικό είναι το να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα της χώρας

“Η συμφωνία των Πρεσπών είναι προς το συμφέρον της πατρίδας μας” υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθν. Άμυνας Πάνος Ρήγας τονίζοντας ότι “πατριωτικό είναι όταν υπερασπίζεσαι τα εθνικά, τα κοινωνικά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας”. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό του ΑΜΠΕ ο Π. Ρήγας σημείωσε σχετικά με τη στάση των ΑΝ.ΕΛΛ. ότι “εντίμως έχουν πει ότι θα πάμε μέχρι τέλους” και σχολίασε: “Νομίζω ότι αυτό θα υπερισχύσει και από εκεί και πέρα θα τα δούμε όλα μέσα στη Βουλή”.

Δ. Παπαδημούλης: Η συμφωνία καταλύτης αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού

“Η συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο δεν κατακρημνίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα αποδειχτεί καταλύτης αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού και διαμόρφωσης ενός νέου ισχυρού διπολισμού” επισήμανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας μέσω Τwitter την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και το κλείσιμο της “ψαλίδας”.

Θ. Τοσουνίδης: Ο κ. Κοτζιάς οφείλει την υπουργική καρέκλα του στους ΑΝ.ΕΛΛ.

“Ο κ. Κοτζιάς δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι οφείλει την υπουργική καρέκλα στην οποία κάθεται στους ΑΝ.ΕΛΛ.” σημείωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θόδωρος Τοσουνίδης επισημαίνοντας ότι “όσοι μετέχουν σε μία συγκυβέρνηση θα πρέπει να τοποθετούνται και να φέρονται με σεβασμό και προσοχή”. Μιλώντας στον ANT1 υπογράμμισε ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. “θα συνεχίσουν να παράγουν έργο με αυτή την κυβέρνηση” μέχρι τη στιγμή που η συμφωνία των Πρεσπών “θα χτυπήσει την πόρτα της Βουλής”.

Ποτάμι: Ναι στη συμφωνία, όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης

“Τη στάση μας στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών δεν θα την καθορίσουμε με βάση τη στάση των ΑΝ.ΕΛΛ.” υπογράμμισε ο γραμματέας της Κ.Ο. του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς προειδοποιώντας παράλληλα ότι “αν ο κ. Τσίπρας θελήσει να εκβιάσει ψήφο εμπιστοσύνης, ας μην υπολογίζει σε εμάς”. Μιλώντας στο News 24/7 FM σημείωσε ότι το Ποτάμι πιστεύει ότι “η συμφωνία είναι στην κατεύθυνση της εθνικής γραμμής”, ενώ σχολίασε ότι “ένα μεγάλο κομμάτι της Ν.Δ. θα λέει από μέσα του 'βάστα Ποτάμι' για να περάσει η συμφωνία”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL