Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Στ. Κούλογλου: Εάν εκλεγεί ο Βέμπερ θα νοσταλγήσουμε τον Γιούνκερ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στ. Κούλογλου: Εάν εκλεγεί ο Βέμπερ θα νοσταλγήσουμε τον Γιούνκερ

Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, «θα αντιμετωπίσουμε δυο προκλήσεις: Η πρώτη είναι η άνοδος της ακροδεξιάς και η απειλή που συνεπάγεται αυτό για τα δικαιώματα των αδυνάμων, των γυναικών ή των εργαζομένων. Η δεύτερη είναι ότι ήδη πλέον είναι δεδομένη η υποψηφιότητα του Βέμπερ, του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου ανήκει και η ΝΔ, για την προεδρία της Κομισιόν. Ο Βέμπερ είναι ένας Βαυαρός συντηρητικός πολιτικός, που στο παρελθόν έχει κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα και η εκλογή του σημαίνει μόνο λιτότητα. Eάν βγει ο Βέμπερ θα νοσταλγήσουμε τον Γιούνκερ! Απέναντι σε αυτή την πρόκληση προσπαθούμε να διαμορφώσουμε μια ευρύτερη συμμαχία της Αριστεράς με τους Πράσινους, τους σοσιαλδημοκράτες και κάποιους κεντρώους, ώστε να στηριχθεί μετά τις ευρωεκλογές ένας υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν που θα ακολουθήσει μια πιο προοδευτική πολιτική από αυτή του Βέμπερ».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αlpha ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι η μείωση των συντάξεων «δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καμία λογική. Η περικοπή σημαίνει ότι ακόμη δυο δισεκατομμύρια ευρώ θα φύγουν από την αγορά και αντί η οικονομία να αναθερμανθεί και να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας - κάτι που όλοι θέλουμε - θα πέσουμε σε νέα ύφεση. Η μη εφαρμογή του μέτρου δεν αθετεί τους δημοσιονομικούς κανόνες που έχουμε συμφωνήσει. Επίσης, όμως, οι δανειστές δεν έχουν πλέον κάποιο όπλο στα χέρια τους, όπως τη δόση του δανείου, για να επιβάλλουν την άποψή τους».

Εξάλλου, έγινε γνωστό πως τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας παραδέχθηκαν ότι ο πολλαπλασιαστής για την ελληνική οικονομία ήταν λάθος. «Σήμερα, υποβάλλω ερώτηση προς τον διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ζητώντας να μας απαντήσει γιατί ενώ η ΕΚΤ γνώριζε από το 2014 για το λάθος αυτό επέμεινε στην ίδια πολιτική και εάν προτίθεται τώρα να κάνει κάτι για να επανορθώσει. Οι Έλληνες έχουν υποστεί τόσα αυτά τα χρόνια. Είναι εξοργιστική αυτή η στάση που διατηρείται ακόμη εις βάρος των αδύναμων κρατών - μελών», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

Τέλος, για την υπόθεση Παπαντωνίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε «γιατί πήγε στην δικαιοσύνη μετά από δεκαπέντε χρόνια; Γιατί τώρα υπάρχει βούληση. Πριν υπήρχε διάθεση συγκάλυψης των σκανδάλων. Όμως με αυτή την υπόθεση αποδεικνύεται και τι αντιστάσεις έχει το σύστημα διαπλοκής στην Ελλάδα και καταφέρνει να επιβιώνει». «Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πάνω στα Paradise Papers ώστε να αποκαλυφθούν πλήρως τα συστήματα φοροδιαφυγής/φοροαποφυγής και διακίνησης μαύρου χρήματος, για τα οποία μάθαμε από τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Στην Ελλάδα αυτούς τους ανθρώπους τους αποκαλούν ‘κουκουλοφόρους’ οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis», προσέθεσε ο Στέλιος Κούλογλου σημειώνοντας ωστόσο πως θα υπάρξουν προσεχώς εξελίξεις σε αυτή την υπόθεση. «Φυσικά για όσους δεν υπάρχουν στοιχεία θα αθωωθούν. Όμως και αυτοί έπεσαν στην παγίδα του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που εμπλέκει τους αθώους και καλύπτει τους ενόχους», σχολίασε. 

https://www.youtube.com/embed/Wmb_qb5xX7s

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL