Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Σκληρές απαντήσεις στις νεοδημοκρατικές προκλήσεις για τη δίκη της Χ.Α.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκληρές απαντήσεις στις νεοδημοκρατικές προκλήσεις για τη δίκη της Χ.Α.

Ως πολιτική αλητεία χαρακτήρισε τη δήλωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης, Διαφάνειας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ν.Δ. και βουλευτή Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλου σχετικά με την εμπλοκή της κυβέρνησης στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή ο βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας. Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Παναγιωτόπουλος υπονόησε ότι η καθυστέρηση της δίκης προκύπτει από τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την εγκληματική οργάνωση.

«Αισθάνομαι τεράστια έκπληξη αλλά και οργή για τη δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου» σημείωσε ο Σπ. Λάππας μιλώντας Στο Κόκκινο Καβάλας, τονίζοντας ότι το να επιχειρεί η Ν.Δ. να ταυτίσει τις συμπεριφορές, τις απόψεις, τις αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή είναι όχι απλώς πολιτικός καιροσκοπισμός, αλλά πλαστογράφηση της πολιτικής Ιστορίας. Συμπλήρωσε ότι η πολιτική δύναμη που αποδεδειγμένα σχετίστηκε με τη Χ.Α. είναι η Ν.Δ., κάνοντας αναφορά στην υπόθεση Μπαλτάκου, όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά «συνομιλούσε με τον Κασιδιάρη για να ευπρεπιστεί κατά τι η Χ.Α. για να μπορεί να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. Γι' αυτό ας τα αφήσει ο κ. Παναγιωτόπουλος, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ακροδεξιάς είναι η Αριστερά».

Η Δικαιοσύνη επέλεξε να τεκμηριώσει την εγκληματική δομή της Χ.Α.

Αναφορικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημείωσε ότι αφενός μεν η ελληνική Δικαιοσύνη «πηγαίνει με τον αραμπά», αφετέρου δε επέλεξε να τεκμηριώσει ενοχή εγκληματικής οργάνωσης για τη Χ.Α. Γι' αυτό, όπως ισχυρίζεται, δεν θα αρκούσε η υπόθεση Ρουπακιά. «Θα είχε περατωθεί εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο εάν επρόκειτο να δικάσει μόνο την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα» σημείωσε.

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι η δικογραφία είναι μεγάλη σε όγκο (κοντά στο 1 εκατομμύριο σελίδες) και εντάσσει και όλες τις άλλες δικογραφίες για όλα τα στελέχη της Χ.Α. και στόχος της είναι να τεκμηριώσει ότι υπήρχε δομή εγκληματικής οργάνωσης και για όλα τα επιμέρους περιστατικά ευθύνεται και η κορυφή της Χ.Α.

"Η δήλωση Παναγιωτόπουλου είναι μεγάλη πολιτική αλητεία"

Ιδιαίτερα σκληρός ήταν απέναντι στις αιτιάσεις του Ν. Παναγιωτόπουλου για εμπλοκή της κυβέρνησης στη δίκη της Χ.Α., χαρακτηρίζοντας τον ισχυρισμό του βουλευτή Καβάλας της Ν.Δ. ως «πολιτική αλητεία». Μάλιστα, ζήτησε από τον τομεάρχη Δικαιοσύνης της Ν.Δ. να αποδείξει τη σχέση που μπορεί να έχει ΣΥΡΙΖΑ με την καθυστέρηση μιας ποινικής δίκης. «Ή πιστεύουν ο κ. Παναγιωτόπουλος και το κόμμα του στην ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης ή όχι. Πιστεύει ότι μπορεί να παρέμβει ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός Δικαιοσύνης στο πώς θα κινηθεί μια ποινική δίκη;».

Εξάλλου, χαρακτήρισε βαρύτατη την κατηγορία του και ζήτησε από τη «λαλίστατη για ελάσσονα θέματα» Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να τοποθετηθεί, καθώς πρόκειται για κορυφαίο θέμα.

Τέλος, τόνισε ότι ο ανειρήνευτος εχθρός της Ακροδεξιάς και του φασισμού είναι διαχρονικά η Αριστερά και επέστρεψε την κατηγορία Παναγιωτόπουλου υπενθυμίζοντάς του ότι «το δικό του κόμμα συναγελάζονταν με τη Χ.Α.».

Θ. Δρίτσας: Η Ν.Δ. προσπαθεί να καλύψει τις ακροδεξιές της εκδοχές

«Η πρόκληση της Νέας Δημοκρατίας, που προσπαθεί να καλύψεις τις ακροδεξιές της εκδοχές, είναι τόσο τερατώδης και ταυτόχρονα απολύτως επικίνδυνη» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδωρής Δρίτσας στην τηλεόραση του AΝΤ1 με αφορμή τη υποκριτική ανησυχία της Ν.Δ. για την πορεία της δίκης των χρυσαυγιτών αλλά και την υποστήριξη από στελέχη της Ν.Δ. όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Καβάλας Ν. Παναγιωτόπουλος ότι ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή συνεργάστηκαν και συνεργάζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL